Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to kvůli Kelly Reilly, která měla jen vedlejší roli. Ale nelitoval jsem, protože Collin a Paz byli víc než kvalitní „náhradou“. Příběh to je silný, ale cynicky by se dal shrnout jako – když je člověk tak blbej, aby se vydal fotit do války, tak se nesmí divit, že se mu něco stane. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 2 | napětí 2 | pustil bych si znvou 5 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Sugestívna a autentická výpoveď vojnového fotografa. A keďže som videl málo filmov o psychickom vývoji jedincov ani nie tak počas vojny, ako po návrate z nej, Triage na mňa pôsobí nielen emocionálnou silou, ale aj originalitou. Za jediný nedostatok snímky považujem občasnú stratu tempa, hraničiacu s rozvláčnosťou (hlavne pasáž po návrate z Kurdistanu, ešte pred začatím terapie). Inak však Triage nemá chybu. Je to krutá a nemilosrdná dráma, ktorá pôsobí tak uveriteľne predovšetkým vďaka špičkovým hereckým výkonom. Farrellovi som jeho psychické i fyzické utrpenie veril v každom zábere, avšak vedľajšie roličky sú taktiež fenomenálne - Christopher Lee a Branko Djuric by ani nemohli byť lepší. Triage je jednoducho výborný film, ponúkajúci mnoho podnetov na zamyslenie. (8/10) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Danis Tanović po excelentnej prvotine spred ôsmych rokov znova ukázal, že autentickosť daného momentu v spojení s vojnovou tématikou vie preniesť na plátno ako málokto. Veľmi ťažká dráma s prvkami napätia, ktorá diváka celú hodinu drží v nevedomosti, že ktorým smerom sa film nakoniec bude uberať. V niektorých filmoch je podobný jav úplnou stratou času a pôsobí ako scenáristická bublina, no v tomto prípade je všetko rozohrané tak majstrovsky, že som hltal každú minútu, dialógy mali hĺbku a zmysel tak, aby si divák z filmu odniesol aj niečo viac, než len ustráchané pohľady pojašených faniniek na doráňané telo Colina Farrella. Aj napriek tomu, že Farrell patrí k hereckej špičke, nepovedal by som, že dokáže zahrať tak psychicky a fyzicky náročnú úlohu. Atmosféra je veľmi dobre vygradovaná, hudobná zložka bola trošku v úzadí, čo je škoda, ale True Faith od New Order zapasovala dokonale. 85%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Radikálně jiné, než jsem ze začátku počítal. Ne snad, že bych očekával totální akční řežbu plnou krve, výbuchů a hledání ztraceného kamaráda, ale něco podobně laděného určitě ano. Scény v Kurdistánu sotva vyplňují polovinu filmu, přitom pouze jednou věcí dokáží zaujmout - lékařské metody ošetření. Nic víc nenabízí, jedna akční scéna trvajíc dvacet vteřin je výstřelem do prázdna. Navíc nedokážou ani zachytit přátelství dvou hlavních postav, což je hlavním problémem celého filmu. Farrell se vcítil do role dobře, až mi párkrát připadalo, že zbytečně přidává. O druhé postavě nevím vůbec nic a vztah k ní byl až nechutně sterilní. Jak mi pak má záležet na tom, jak to s ní vlastně dopadlo, když tvůrci nedokázali do tak roztahaného filmu nacpat scénu, která by mě donutila alespoň přemýšlet, jak se vlastně jmenuje. Konec nám to všechno hezky vysvětlil, ale byl jsem tak znuděn, že jsem spíše vítal titulky, než byl spokojen s vysvětlením. 55% 22.03. 2010 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (resp. nejpůsobivější) byla část z polní nemocnice s doktorem Branko Djuricem a pak, když se na scéně zjevil Christopher Lee. Colin Farell to uhrál na jedničku, o tom žádná, nicméně pro mě nebyl jeho výkon ničím absolutně výjimečným, prostě usoužená duše. Zato se mi moc líbily jak temperamentní Paz Vega, tak krásná Kelly Reilly, která doufám dostane víc příležitostí. Konec filmu se po emoční stránce celkem povedl, dost diváků to asi skolí. Děj mezi tím mě ale nijak zvlášť nezaujal, pořád se mi vracel pocit, že něco podobného jsem už viděla víc, než jednou. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)

Reklama

Reklama