Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

gogo76 

všechny recenze uživatele

David a Mark. Dvaja najlepší kámoši, ktorí fotia hrôzy vojny, ale každý z nich je iný. David zachytáva krásu a nádej. Mark špinu, krv a smrť...Tradične výborný výkon C. Farella podstatne dvíha dojem z dejovo síce jednoduchého, ale o to silnejšieho príbehu. Mark skrýva tajomstvo s ktorým sa veľmi ťažko vyrovnáva a pomôcť by u mal psychoterapeut Ch. Lee, ktorý je na svoj vek v obdivuhodnej forme. Film aj z vojnového prostredia je takmer bez akčných scén ,ale ani nechýbajú, pretože herci si vystačili sami. 70%. ()

rockstorm 

všechny recenze uživatele

Skvělý Colin Farrell hraje válečného fotografa Marka Walshe, který už přes svůj objektiv viděl příliš mnoho. Traumata z války nechávají mnohdy horší následky na duši než na těle a po všem prožitém je těžké se vrátit do normálního života, zvlášť pokud ještě člověk skrývá děsivé tajemství. Silný psychologický příběh o hrůznostech války a jejích dopadech. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně máme přímé účastníky válečných konfliktů (vojáci, povstalci, žoldáci ad.), na té druhé nepřímé (doktoři, ošetřovatelé ad.), pak je tu třetí strana, která stojí někde uprostřed - váleční fotografové, kteří se snaží co nejvěrohodněji a nejrealističtěji zprostředkovat skutečný obraz, skutečnou tvář války a utrpení obětí. Jedním z nich je i Mark Walsh (Colin Farell), jenž si svou psychickou újmu jako mnoho ostatních nese sebou domů a ponese si ji až do konce života. Vyrovnat se s ní mu pomáhá Joaquín Morales (Christopher Lee), a jak tomu v takových filmech bývá, musí jít až na úplnou dřeň, aby se mu podařilo Marka navést správým směrem. To je v podstatě základní dějová kostra filmu, v němž Colin Farrell předvádí jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů. Podobný typ filmu je pro herce hlavní role vždy velkou výzvou, vzpomeňme např. na Lovce jelenů, Narozen 4. července aj. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Velice silné válečné drama, které mě šokovalo jednak drsným avšak realistickým pohledem na válku a na její dopad na obyčejné a mnohdy nevinné lidi, ale hlavně svým strhujícím závěrem. Bohužel chtělo to propracovanější scénář a větší dějový spád. První polovinu filmu jsem se celkem solidně bavil ale v druhé půlce začal snímek kolísat a nebýt toho šokujícího konce a jako vždy vynikajícího Colina Farrella, tak bych se asi unudil k smrti. Přesto lepší tři hvězdičky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je typ herce, něco jak náš Miloš Kopecký. Je to takovej seriózní, dobře mluvící, dobře oblečenej, úctyhodnej týpek, kterej umí hrát hlavně vážné nebo záporné role. Takže tahle mu dokonale sedla. Taky Farrell ze sebe vydal víc než jenom tělní tekutiny a se svou postavou si fakt vyhrál. Celkově mě film poměrně dojal, i ty válečné scény celkem dobře pojal a nakonec i tou psychikou těch lidí mě objal. Nemám ve zvyku sem psat úvodní nebo závěrečné motta, ale tentokrát mi to přišlo jako něco, s čím bych se měl podělit: Jen ti, kteří umřeli, viděli skutečný konec války. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)

Reklama

Reklama