Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku rutinně natočený, ale jinak výborný film o hrůzách války, který se paradoxně přímo ve válce odehrává jen chviličku. Triage se válkou zabývá především po psychologické stránce a ukazuje návrat domů - v tomto případě ne vojáka, nýbrž válečného fotografa. Colin Farrell hraje o sto šest a Christopher Lee si vystačí se svým charisma a odzbrojí diváka hned první svojí scénou. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Film nebyl spatny, ale neco mu chybelo, bylo az moc videt, ze tvurci melo malo penez (nebo invence?) - Farrell neni charakterni herec a do podobnych roli mi nesedne. Diky popisu zde jsem cekal neco trosku jineho, ale toto dramaticke ztvarneni bylo lepsi, ale proste tomu chybelo lepsi propracovani jednotlivych zaberu i postav. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

David a Mark. Dvaja najlepší kámoši, ktorí fotia hrôzy vojny, ale každý z nich je iný. David zachytáva krásu a nádej. Mark špinu, krv a smrť...Tradične výborný výkon C. Farella podstatne dvíha dojem z dejovo síce jednoduchého, ale o to silnejšieho príbehu. Mark skrýva tajomstvo s ktorým sa veľmi ťažko vyrovnáva a pomôcť by u mal psychoterapeut Ch. Lee, ktorý je na svoj vek v obdivuhodnej forme. Film aj z vojnového prostredia je takmer bez akčných scén ,ale ani nechýbajú, pretože herci si vystačili sami. 70%. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

"Neexistují žádná pravidla, kdo ve válce přežije a kdo zemře. Ve válce lidé umírají a tečka. Žádné jiné vysvětlení není." Zkrátka a tečka. Film jsem viděla několikrát. Takže jak to tak bývá, pokaždé film vidíte trochu jiným pohledem. Troufnu si říct, že jsem ho viděla ze všech stran a nikde mi to nevrže, všechno dokonale zapadá. To poprvé nic nenahradí, ale jako se vším se leccos vytříbí. Zkrátka tahle řeka se vším tím kamením si mě pořádně podala a nebojím se tam spadnout znovu... Viděla jsem i dabovanou verzi, která zase nebyla na dabing až tak nejhorší, ale třeba a například Paz Vega bez jejího rozkošnéhé přízvuku? Tak zkrátka zapadá a není to ona a vůbec si to nezaslouží. Zkrátka pryč s dabingem. No a Colin Farrell v hlavní roli mně zkrátka vyráží dech. Je ve své roli naprosto skvělý, stoprocentně přesvědčivý! Já pokorně smekám. Myslím, že je to jedna z úplně těch best jeho rolí!!! Docela by mě zajímalo, jak postavu Marka ze sebe "vyklepával"... Ona to zase až není taková sranda být hercem. Jinak mi přijde, že vztah s jeho nej kamarádem byl vylíčený dostatečně, ne že ne. Bylo to dostatečně přesné a výstižné. Víc opravdu není třeba. Stačí se jen dívat a vnímat... Je to tam všechno. Celkově film mi přijde dost syrový a bez příkras. Nevyžaduje zbytečný a jakože povinný sentiment, i když se mnoho momentů nabízí. Skoro bych dala pětku, ale nějaký ten chloupek mi lítá nad hlavou. Takže k té čtyřce připojuji silný přídavek. A že jsem nezmínila pana Christophera Lee? Asi mi to přišlo samozřejmé, že bude skvělý. No... byl... no... A než se rozplynu jako cukrová vata na jazyku, musím vyzdvihnout pána doktora. Talzani, přesně ten, co by si měl sterilizovat zbraně, je zahraný s naprostou uvěřitelnou samozřejmostí. Navíc jsem si odnesla nevšední hudební zážitek. Když jsem se po prvních zhlédnutích zamyslela, nedokázala jsem si vybavit žádnou hudbu. Tak jsem si říkala, buď tam nebyla, což mi přišlo zatraceně podivné, anebo byla tak dokonale doprovázející celý příběh, že splynula. Byla tam. Dokonalá byla. A i přes to všechno tu pětku nedám, nedám. Nejde to. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je typ herce, něco jak náš Miloš Kopecký. Je to takovej seriózní, dobře mluvící, dobře oblečenej, úctyhodnej týpek, kterej umí hrát hlavně vážné nebo záporné role. Takže tahle mu dokonale sedla. Taky Farrell ze sebe vydal víc než jenom tělní tekutiny a se svou postavou si fakt vyhrál. Celkově mě film poměrně dojal, i ty válečné scény celkem dobře pojal a nakonec i tou psychikou těch lidí mě objal. Nemám ve zvyku sem psat úvodní nebo závěrečné motta, ale tentokrát mi to přišlo jako něco, s čím bych se měl podělit: Jen ti, kteří umřeli, viděli skutečný konec války. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)

Reklama

Reklama