Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nic, co byste chtěli vidět znovu, ale taky něco, co v klidu dokoukáte. Diane Keaton tu nemá co hrát, i když my víme, že to ještě umí. Ford se hrát ani moc neobtěžuje, což už taky pár let víme. A koneckonců i od začátku víme, s kým se dá hlavní hrdinka Becky na konci dohromady a jestli se jí podaří zachránit její ranní show. Budiž filmu připočteno k dobru, že není otravný. Kupředu ho vlastně táhne rozjařené charisma Rachel McAdams, ze které září energie jak z nejmenovaného kralíčka z televizní reklamy. Nicméně bych malým děvčátkům nedoporučovala, aby ve workoholičce Becky hledaly vzor. V reálném životě na ně nečeká chápavý Patrick Wilson a ony zůstanou samy s hejnem koček a ovladačem v ruce (a sledující podobné filmy jako je tenhle). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu, že se dnes ještě občas objeví komedie, jako je Hezké vstávání. Myslím tím nefekální, neprcičkovská a jinak nevulgární věc, která vsází hlavně na vtipný a vcelku chytrý, ačkoliv od začátku do konce předvídatelný scénář. Každý hned ví, jestli Harrison Ford přestane bručet a zachrání tomu ubohému pořadu sledovanost, každý ví, jak to bude s Rachel McAdams a s Patrickem Wilsonem... Ale vem to čert, když se hodinu tři čtvrtě tak dobře bavíte.__P.S. Diane Keaton byla skvělá a meteorolog na horské dráze, padáku, v akrobatickém letadle i kouzelníkově bedně zrovna tak. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z obávaného přívlastku "romantická komedie" zbyla spíš (naštěstí) hlavně ta komedie, nečeká nás žádný otravný milostný trojúhelník ani žádné ztrapňování se a kdoví co ještě. Harrison Ford neskutečně válí a Diane Keaton mu zdatně sekunduje a film ani na vteřinu neztratí nic ze svého tempa. Dobrých komedií se v poslední době bohužel moc nerodí, ale naštěstí tahle je světlou výjimkou a něco tak pohodového už jsem hodně dlouho neviděla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na co jiného může tento film lépe nalákat, než na skvělé obsazení. To se stalo i v mém případě, protože Harrison Ford je možná můj úplně nejoblíbenější herec. Zde mu napsali roli, zdá se, přímo na tělo a to arogantního, o nic se nezajímacího, vysloužilého redaktora ranních zpráv. Zdůrazňovat, že to on byl to nejlepší ve filmu, by bylo jako nosit dříví do lesa. V ostatních ohledech mě však film nijak zvlášť neuchvátil. Nebavil jsem se a občas mě i nudil. Film tedy hodnotím jako obyčejnou jednohubku, která v nařachené filmografii Harrisona Forda lehce zapadne. Leč posuďte sami, třeba je to jen můj problém, že mi tento druh humoru nesedl...55% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

"Lidé začínají mluvit o optimismu, když jsou jednou nohou v prdeli" Podíval jsem se na tuhle komedii hlavně kvůli Harrisonu Fordovi, který zde hraje zatrpklého a protivného moderátora. Byl jsem zvědav i na Diane Keaton a Jeffa Goldbluma, ale ti dva se zde moc neukázali. Jde o vcelku povedenou komedii, která nepřináší nic moc nového, ale stále je na ní hezký pohled. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film je z části inspirovaný hrou „Sunshine Boys“ od Neila Simona, která se na Broadwayi hrála už od roku 1972. (Terva)
  • Na pódiu, kde rapuje 50 Cent svoj song "Candy shop", sa objavia i ďalší známi raperi Tony Yayo a Lloyd Banks. (toi-toi)

Reklama

Reklama