Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který vás prostě musí bavit. Je to prostě snímek, který se vám má líbit, a to už jen tím, jací herci byli vybráni. A byli vybráni skvěle. Tom Hanks zde hraje naprosto výborně a já se pořád přesvědčuji, jak zajímavý a všestranný herec to je, i když jsem tomu nikdy moc nevěřil. Není to ani moc přehnané, romantika je dávkována tak akorát. Je to prostě ta správná romantika na hezký večer s někým, koho máte rádi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Občas sa v žánri rom kom objaví pár, ktorý nemusí byť nijak zvlášť krásny, ale napriek tomu to perfektne medzi nimi funguje. Pomerne originálny nápad (aj keď sa jedná o remake) dokáže tentokrát osloviť aj mužov, ktorí sa môžu svojim spôsobom s Hanksovou postavou zžiť. Pomerne dosť sa v deji rieši aj omnoho pálčivejší preoblém, ako je nám tu predostreté, a to boj malých podnikateľov s veľkými reťazcami. Samozrejme sa to v alternatívnom filmovom vesmíre skončí zmierlivo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nora Ephron by se zfleku dala označit za specialistku na romanťárny. Po 5 letech si vzala k ruce otřískanou Meg Ryan, kterou už podobně jako Anistonku, balil na plátně snad úplně každej. Takže máme Režisérku, Ryanovou a kdo nám chybí v sestavě. Ano správně Tom Hanks. Lásce přes internet jsem se ve své době vyhýbal, pak jsem na ni zapomněl a nyní jsem rest splnil. Žádná zázračná záležitost, ale minimálně pár slušných okamžiků se s ní zažít dá. 60% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No áno, dnes už nie je nič výnimočného, že sa touto cestou dávajú dohromady ľudia, ktorí by sa za bežných okolností normálne ani nestretli. Tým netvrdím, že si majú všetci nezadaní okamžite sadnúť za pc:) Chcem len napísať, že je určite zmysluplnejšie zamilovať sa najprv do duše a až potom pustiť k slovu fyzickú stránku osobnosti, ktorú považujem za o veľa menej podstatnú. Krása zovšednie, uvädne a potom muži opúšťajú ženy.. Ale ak milujete dušu a cítite súznenie, tak či má vaša láska krivé nohy, alebo na nose pehy-je vám ukradnuté. Toto je posolstvo, ktoré som si z filmu vybrala pre seba. Po ostatných stránkach boli hlavní predstavitelia sympatickí a ľudskí, ako sa len dá. Scenár bol priemerný, ale práve vyššie zmienené z neho urobili viac, než som pôvodne čakala, takže čistokrvné 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak tohle asi dopadne? Samozřejmě přesně tak, jak se na romantickou komedii sluší a patří. On má doma hysterickou neurotičku, ona zase narcistu. Oba tak nějak čekají, až se budou moci vrhnout k počítači a napsat pár řádků jí/jemu. Aniž by tušili, že bydlí pár bloků od sebe a že je osud svede dohromady ještě trochu jinak. Ona je totiž majitelkou malebného knihkupectví s dětskými čtenářskými poklady, on je člen dravé podnikatelské rodiny, která otvírá obří prodejny knih. A zřejmě sežere i její krámek. Přes anonymní počítač jsou však stále těmi hrdličkami, které si rozumí, které o sobě sní a zdá se, že se zkusí poprvé potkat i osobně. Jenže nejprve se setkají coby dva závodní koně, kteří se drží své dráhy. Za staromódní romancí stojí Nora Ephron, nabízí sled vtipných a nápaditých scének, v případě prohlubování vztahu (i s mnohými překážkami) nicméně sledujeme spíš situační komedií než nějakou romantickou peckou. Vděčit za velký kus úspěchu může osvědčenému duu Hanks-Ryan. Zejména ona je ve své roli velmi příjemná, ač nikdy nebyla mou hereckou favoritkou. Za občasné jednání postav bych ale scénáristické sesterské duo vytahal za uši. Sympatický kus, který si za nějakých deset let zase docela rád zopakuju. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Malá Annabelle Fox (Hallee Hirsh) zpívá na vánočním večírku píseň "Tomorrow" z muzikálu "Annie". (Nikitera)
  • Postava Jean Stapleton se jmenuje Birdie Conrad, což je narážka na postavu Conrad Birdie z muzikálu "Bye Bye Birdie". (don corleone)

Reklama

Reklama