Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejukecanějších filmů roku, který ale zaujme svou autentičností a brilantním výkonem Kevina Spaceyho. Samotný film vypráví skutečný příběh lobisty Jacka Abramoffa, který proklestil cestičku do Senátu nejednomu politikovi, aby sám nakonec tvrdě narazil. Dobré na filmu je to, že z Abramoffa lacině nedělá jen obětního beránka, pač on to asi žádný velký lidumil taky zrovna nebyl – ostatně VŽDYCKY jde jen o peníze. Nicméně divák neznalý poměrů v americké státní administrativě asi samotný film příliš nedocení. Nejlépe asi motto filmu vystihl samotný Kevin Spacey citovav Harryho Trumana: „Chceš-li mít ve Washingtonu přítele, pořiď si psa“. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dlho predlho som premýšlal nad hodnotením, ale s odstupom niekoľko dní budem zhovievavý. Je fakt, že tak perfektný a večne aktuálny námet, by si zaslúžil lepšie,komplexnejšie a silnejšie spracovanie. Kevin Spacey už zahral aj lepšie, ale svoju laťku nepodlieza. Príbeh je trochu povrchnejší, niekomu môže pripadať viac domotaný a nezaujímavý, mne ten výsek stačil na vtiahnutie do deja a porozumenie postavám, hoci celé to bolo skôr skratkovité. Ale pravdivý fakt, že lobbing je hybnou silou politiky a biznisu tu bolo znázornené pekne a to sa cení... Btw odporúčam pozrieť archiv relacie Lampa, kde bol hosťom Patrik Tkáč z J&T (alias "slovenský Jack Abramoff'"). ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Od sameho zacatku jsem mel s timto zivotopisnym hybridem znacny problem, nebot herecke prevteleni hlavniho protagonisty Jacka (Kevin Spacey) je luxusni, ale lide kolem nej nebo jeho spoluhrac dost za jeho vykonem zaostavaji, a protoze televizni vzhled a reziserovou neumtelstvi, ktere jsem si jenom potvrdil se vzpomenutim si na jeho ranejsi tvorbu filmu dvakrat nepridavaji, tak se musim snizit k prumernemu hodnoceni, jez je na hrane se spatnym filmem. Lobismus je moderni kradez a zaroven vynosne pole na prikre hrane svevolneho klickovani v aplikaci zakona, coz je lakave tema na traktivnejsi provedeni, ktere by si v budoucim projektu urcite zaslouzil a ani se nemusi jednat o zivotopis. 50% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do pro mě neznámého prostředí lobbingu, člověk by až nevěřil jak krásně ten propletenec může fungovat. Místy to sice pro mě bylo trošku náročnější sledovat všechny souvislosti a neztratit nit. Nicméně mě to zaujalo, asi si o tom židákovi Abramovi zjistím více informací, dokázal v tom chodit hezky, to se musí nechat. Kevin standartní, Barry výborný - dávám 75 % ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Svižné, právní, Washington DC, o penězích, Indiánech. Takovým věcem moc nerozumím, rozhodně je hezké vidět, jak to chodí ve světě a určitě i u nás. Takže to vemu zkrátka - hudba fajn, prostředí dobrý, herci super, a Kevin Spacey ještě lepší! ..to bodání propiskou bylo docela inspirující.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)
  • Casino Jack byl poslední režisérský počin George Hickenloopera, který necelé dva měsíce před uvedením filmu do kin zemřel. (Ondrus)

Reklama

Reklama