Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Jednička byla milá, kouzelná a úsměvná. Ze dvojky už se tohle všechno vytratilo, jak už to tak se sequely bývá. Pokles kvality je opravdu razantní, proto mě překvapuje, že se tady sešlo tolik briských špiček a že scénář opět napsala Emma Thompson. Vypadá to, že psaní scénáře dle předlohy jí jde líp než jeho vymýšlení. Ale pokud toto pokračování pustíte dětem, tak se určitě nudit nebudou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhů nestandardní chůvy se mi líbilo víc než první film. Zatímco ten byl jen ujetě cirkusově pohádkový, v tomhle snímku se do dětské fantazie přimíchávají ozvěny reálného světa a zásadně ji ovlivňují. Válka a hrozba chudoby jsou patrné i pod vším tím blázněním s čuňátkovskými akvabelami, staropanenskými vražedkyněmi nebo krkající kafkou, která miluje tmel. Představivost je způsob úniku, ale když nad hlavou začnou lítat nepřátelské bombardéry, matka je na zhroucení, otec se ztratil ve válce a rodina se rozpadá, pak se i sny mění a je nutné začít něco dělat. S kouzelnou chůvou na své straně to sice jde snáz, ale i tak musí děti dokázat, že ony samy mají odvahu, soucit a pochopení. /23. 12. 13./ ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního filmu se úplně vytratilo. Nic nepomohou ani známí herci, kteří jsou nuceni přehrávat, až to u některých z nich děsí. Proč si tvůrci myslí, že uřvané postavy ve filmu budou někomu připadat vtipné, ačkoli opak je pravdou? Veškeré vizuální i slovní gagy v tomhle filmu vyšumí do prázdna a v divákovi zůstane jen pocit trapnosti... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Kde to jsme? V zemi hovínek. Kachních, slepičích, kravích a kozích. Hovínka kam jen dohlédnu. Jsme na místě, vystupte. Vlastně to je britské muzeum hovínek. No fuj. Buďte zdrávy zahovínkovaní lidé, mluvíte? Jste tu dřív. Ano hovínkáři, přijíždíme z daleka. Z daleké země splachovacích záchodů a mýdla." 30% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

O poznání horší než první film. Opět se do psaní scénáře toho to dílu vrhla Emma Thopsonová, tedy kouzelná chůva osobně, ale nic překvapivého a skutečně okouzlujícího nevymyslela. V zápletce jde o klasickým příběh, kterých je bohužel všude plno, zlobivé a rozmazlené detičky se díky zvláštním příhodám stanou samozřejmě lepšími lidmi. Takže všechno spěje k předpokládánemu konci. Emma Thompsonová byla opět skvělá. Od Maggie Gyllenhaal jsem čekala, že se bude v příběhu objevovat po delší dobu, ale nestalo se tak. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama