Reklama

Reklama

Lovcova noc

  • Česko Noc lovce (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film noir o zradě, hříchu, nevinnosti, a zejména odvěkém souboji dobra se zlem. Jeden z nejúchvatnějších padouchů filmového historie, ďábelský Harry Powell, se snaží vetřít do rodiny svého bývalého spoluvězně. Jeho děti by totiž měly vědět, kde je ukrytý lup. Když před tímto zákeřným a nemilosrdným reverendem děti prchnou, pronásleduje své malé oběti vytrvale až do velkého finále. Vizionářský film, který je také poctou němé kinematografii od Griffitha po vrcholná díla německého expresionismu, byl ve své době nepochopen a propadl u diváků i kritiky. Dnes je snímek absolutní klasikou, nechybí v prestižních žebříčcích kultovních filmů a sám se stal jedním z nejcitovanějších filmových děl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, so všetkým, čo má kvalitný film mať, je dosť dobrý, preto nechápem jeho veľkú ignoráciu u tunajších divákov a hlavne distribúcii, keďže v zámorí sa mu darí tak, ako sa mu darí. Ale je to tak takmer so všetkými noir filmami. Takže som rád, že nejakým spôsobom som sa k nemu dopracoval. Mierne mi vadila rozprávková, rozvláčna hudba, ktorá naznačovala rozprávkovosť príbehu. Trošku to rušilo napätie filmu a jeho švih a náboj. A konečne chápem nespočetné filmové citácie s odkazom na Mitchumove tetovania na prstoch LOVE - HATE. 80%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Teda čakal som mnoho, napríklad atraktívny príbeh či skvelého záporáka v podaní Mitchuma, ale akosi sa mi toho nedostalo. Väčšinu hercov pôsobí dojmom "prkennosti" (neviem teraz nájsť slovenský výraz), film pôsobí rozpoltene akoby nevedel, čím chce byť. Niektoré scény mi prišli až smiešne a úroveň práce s deťmi nebola práve ohromujúca. Prevažuje však predsa len pomerne dobrý dojem, a tak mu dám aspoň tie tri hviezdičky. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Protože jsem právě film zhlédla a protože je tady zatím jen jeden komentář a to Limy, pokusím se pospojovat svoji reakci na něj i na samotný film. Černobílá mě přitahuje, Robert Mitchum je v roli ďábla v rouše beránčím skvělý, příběh podmanivý, ale pocit, že film funguje ve dvou půlkách jsem neměla, i když model LOVE and HATE se nabízí, zlo a dobro tu vnímám jako součást celku, kontinuálního a kompaktního celku. Přesto, že se dětem prchajícím před zlem podaří doplout do dobra, tak jako thriller, který se přehoupne v pohádku (a budoucnost "jako v pohádce" jim přeju), to nevidím. Jeho kultovnost, i když se přiznám, že jsem film neznala, mu ale rozhodně věřím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Drrrrsná pohádka s kamerou tak dokonalou, že místy budete chtít řvát, protože nebudete vědět co jiného s tím dělat. Brilantní přehrávání Roberta Mitchuma v roli neskonale odporného zloducha skrytého pod ještě odpornější maskou počestného kazatele. Logiku sem nemá smysl tahat, protože Lovcova Noc je především o kouzlu kontrastu. Na mě fungovalo, a proto i když šlo o skutečně hodně weird kousek, dávám 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lovcova noc je vskutku povedený film-noir, v němž se snoubí zdařilá atmosféra s napětím a povedenými hereckými výkony, zejména Roberta Mitchuma v roli reverenda - hrdlořeza. Od chvíle, když začíná coby otčím Johna a Pearl s nátlakem, aby vyzvěděl skrýš peněz, dostává se počin do napínavé roviny a divák zůstane v očekávání, co následné minuty přinesou, až do samého konce. Útěk po řece je vynikající scénou, stejně jako Powellovo večerní pobrukování před domem Rachel. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (24)

  • Jedného dňa prišiel Robert Mitchum na natáčanie opitý a producent Paul Gregory mu povedal, že nie je schopný pracovať. Mitchum sa nahneval, prišiel k jemu autu značky Cadillac, otvoril predné dvere a vymočil sa na predné sedadlo. (westerns)
  • Reverend Harry Powell (Robert Mitchum) byl v roce 2003Americkým filmovým institutem AFI zařazen v žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu na 29. příčku. (TheDude)
  • Ve španělské verzi byla Pearl přejmenována na Mary. Pearl by se ve španělštině obtížně vyslovovalo. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama