Reklama

Reklama

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

dobrý film.Nementoruje,neohromuje a z hlavního hrdiny dělá blbce hned od začátku.A zmizení nejlepšího přítele bylo opravdu vymyšleno originálně.Kdo se chce pobavit pobaví se .Dobré hlášky které vás rozchechtají.A navíc zážitek jsem si vychutnala protože neotravovaly reklamy.Což je další plus.Na film se podívám ještě někdy jindy.U mě dobrý ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Aj ked na oko nie veľmi príťažlivý Žid, Bárny, ktorý je zo svojich predošlých manželstiev bez lásky unavený. Ale predsa len zbadá nádhernu Židovku Miriam a hned sa zamiluje, a aj ked ženatý, neustále ju bombarduje svojou pozornosťou a túžbou. Po čase sa rozvedie a žije spokojný život so svojou skutočnou láskou Miriam, ale podľa svojho úsudku, podľa seba súdim teba, ju podvedie, aj ked jeho žena je čistá ako slza a v tom pochopí, čo spravil, prizná sa k nevere, aj ked vie čo bude následovať, lebo vie, že mu to tak patrí. Výborný Giamatti,Hoffman a další. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme, protože jsem to nepochopil. Zakrslý, tlustý žid s vizáží přežraného křečka sbalí na své svatbě zoofilní roštěnku naprosto mimo jeho ligu, nafláká jí dva fakany, chytne alsheimera a zaklepe bačkorama. Pro někoho s obřízkou možná záživné a plné jinotajů, nejedna stará panna snad z té osudové lásky dokonce i pomočí kapesník, nicméně dělat z toho tady novodobou Vojnu a mír jenom proto, že jsem se tím unylým Harlekýnem proslabikoval až k tiráži, aniž bych chcípl nudou a mám nutkavou potřebu vykřičet do světa, jaký že jsem to čtenářský pašák, to snad ne?! Pavlík ale za pomoci Hoffmanových kapek hraje jako o život, a tak si v tom třeba i omezený divák s literárním nevkusem (marvan), co v životě přečetl tak akorát přílohu nedělního Blesku a všech sedm dílů Heryho Potrata, najde světlou chvilku a trochu se napakuje na té "bezbřehé myšlenkové bohatosti". ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejlepší filmová adaptace románového díla, kdyby. Kdyby tam místo Paříže nebyl ten divnej Řím. Barneyho verze je především chytrá komedie. Chytrá jako židovská anekdota, takže ji masový divák nikdy nemůže pobrat. Doporučuju nejdřív přečíst si román (vyšel česky Argu), není to úplně snadné čtení, ale kdo vytrvá, bude odměněn. A pak si dát tohle. Nádhera. Giamatti, Hoffman, Pikeová, Driverová... A Cronenberg! Kanadské moderní dějiny v kosočtverné kostce, nástup konzumní vlády televize, vražedný příval středního věku a hokejové hegemonie, přitom ztráta všech iluzí a naivity, a přece zamilování se do životní lásky na vlastní svatbě -- když Ona není vaší nevěstou... A potom ta vražda, samozřejmě. Ale byla to vražda? Ta pupeční šňůra s minulostí se nějak přetnout musela. Barneyho verze tvrdí, že... Enjoy. A snad tolik nevadí, že namísto Paříže tam vrzli Řím. Akorát že Italové jsou s Kanadou přece jen spojeni trochu méně než Francouzi. Ale Mordecai Richler by to tvůrcům určitě odpustil. Tenhle národní bard měl smysl pro paradox a ironii jako málokdo. Viz romány jako Byl tu Šalomoun Gursky nebo Jezdec z Ulice sv. Urbana. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Za ten hloupě scestný český název, patří českému distributorovi kopanec do holeně. Na druhou stranu...bez něj bychom Barney's Version třeba neviděli. Sledujeme Barnyho život, který se v mnohém nelišil od toho, co se děje nám, nebo lidem kolem nás. Skoro se chce napsat, že je to příliš běžné na to, aby o tom vznikl film. Jenže příběh je jen tak dobrý, jak dobrý má konec a jak dobrý je vypravěč. Opět výborný Giamatti provedl diváky i nudnějšími pasážemi až k závěru, který objasní vraždu/nevraždu, ale hlavně ukáže, že i velmi milující člověk musí nést následky svých chyb. Je snadné ztratit něčí důvěru, společný život a někdy dokonce i celou minulost. V krátké době je to už druhý film, který má pomalejší rozjezd, ale o to silnější hořkosmutnou tečku. Snad mi tím vesmír něco nesignalizuje. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Montrealu, Římě, New Yorku a u jezera Memphremagog. (agass)
  • Dustin Hoffman a Paul Giamatti se již jednou před kamerou setkali, a to ve snímku Chladnokrevně (2003). (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama