Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, hluchý prostředek, strhující závěr. Za slabinu seriálu považuji bohužel ústřední trojici (hlavní hrdina s manželkou a parťákem), kteří jsou co se týče sociální inteligence (mezilidské vztahy) na úrovni prvňáčků. Strašlivé natahování jejich vztahů a protivenství nejspíš seriál potopilo a zazdilo pokračování. Opravdoví herci ve vedlejších rolích na sebe strhávali pozornost, kdykoli dostali prostor, zejména J. Callis v závěru, průběžně slušný D. Monaghan -- tihle dva snad jako jediní dokázali i hrát tělem -- ale i další (Williams, Jay). Nebudu mít připomínky k nepravděpodobnému deus ex machina odhalení v úplném závěru... protože o to přece šlo, že. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdy nemůžu pochopit, co by diváci ještě více chtěli. Když se podívám, kolik jiných o mnoho slabších seriálů tam má nějakých 8 řad a tento nadějně vypadající seriál musel kvůli sledovanosti skončit po první sérii. Výborný námět, který tady ještě nebyl. Pilot je hned po ztracených pro mě nejlepší pilot seriálu, který jsem kdy viděla. Říkala jsem si, tohle zkrátka musí být hit. Nemohla jsem uvěřit, že byl seriál zrušen, zvlášť po takovém nabušeném finále. Škoda. Ale na druhou stranu si říkám, nebo se ptám, mohl by se vůbec tento příběh rozvíjet někam dál? Třeba je dobře, že seriál má jen 22 dílu, protože kdoví, co by se ze seriálu stalo pak. Tak si alespoň můžu říct, že jde o vskutku kvalitní seriálový počin. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vezměte dítěti rozečtenou knížku s tím, že ji už nikdy nedočte aneb Jak si filmaři (ne)váží diváků. 1) Pozvolna jsem si k postavám i příběhu získával vztah, poslední epizody už byly poctivě čtyřhvězdičkové. 2) Tvůrci zřejmě počítali s dalším pokračováním (rozpačitý konec-nekonec tomu nasvědčuje). Nechápu, proč nešlo zakončit řadu řádným rozuzlením příběhu, jak se sluší a patří. Eventuální další řady pak mohou snadno navazovat - lidi přece neláká fakt, že nevědí, jak to dopadne, ale především to, že si své hrdiny zamilovali a chtějí dále sledovat, co budou prožívat. Ale vykládejte tohle filmařům... 3) 39letý přitažlivý Joseph Fiennes (hlavní postava vyšetřovatel Mark), 37letý (!) Korejec (od šesti let v USA) John Cho (Demetri, Markův kolega) a 35letý Dominic Monaghan (doktor Simon Campos) mě mile potěšili. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)

Reklama

Reklama