Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času jsem viděl první tři sezóny a pamatuji si, že se mi seriál hodně líbil, ale když jsem se k němu po letech vrátil (a doplnil si tři chybějící řady), nadšení se nedostavilo. Je tedy pravdou, že Community obsahuje epizody, u kterých jsem si téměř natrhl bránici a na něž se ještě někdy rád podívám, jenže takových dílů bylo mnohem méně, než bych si přál. Scénář postupně upadal, s čímž jsem se smířil, takže mě překvapilo, jak dobře jsem se dokázal bavit u páté série, ale ukázalo se, že to byly jen předsmrtné záškuby práce kolektivu scénáristů. Nestačil jsem se divit jakým vývojem...ne, jakou degenerací prošla postava Britty Perry. Mám to chápat tak, že sloužila jako varování před užíváním marihuany? Musím ale naopak pochválit postavu Annie Edison. To byla geniální figura. Sexy školačka, nad níž se mohou chlapi mlsně olizovat, aniž by si připadali jako zvrhlí pedofilové. To byl výborný nápad. V mých očích seriálu silně uškodila (v pozdějších sezónách stále častější) recyklace nápadů a s tím spojená ztráta originality. / Poučení: Ponorkové nemoci se dá předejít výměnou personálu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Trvalo sice pár dílů, než se to pořádně rozjelo, ale jakmile se tak stalo, tak už to byla jedním slovem paráda. Plno popkulturních narážek, tuny hlášek, nadhled, parodie na různé žánry (díl s paintballem rulezzz!) a výborně napsané a ještě lépe zahrané postavy. No prostě všechno co má pořádný komediální seriál mít. Jenom postava Abeda mi přišla místy až moc přestřelená, ale i na toho se dá časem zvyknout. Po první sérii má Community dostatek potenciálu na to stát se komediálním klenotem, uvidíme jestli si kvalitu udrží i v nadcházející sérii.....Update po 2. sérii: Tak další série pokračovala ve vynikající formě ze závěru sezóny a počtem hlášek, odkazů a výborných postav nemá Community na poli komediálních seriálů momentálně konkurenci. I ten Abed už je cool. Chci na Greendale a chci tam hrát paintball!! ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál aj ako snehová guľa, ktorú niekto pustil dole kopcom. Na začiatku nevytvára žiaden zásadný dojem. Čím sa však viac a viac blíži k záveru jazdy s názvom Prvá séria, tak naberá na obrátkach, kvalite a predovšetkým vtipnosti. Začnú sa objavovať momenty ako je Batman, Valentín, Pool v trenkách, Abedova upírská verzia, kuracie prsty, paintball. A kto tu vlastne účinkuje? To Vám najlepšie povie Pierce: „Troy, Já, Jeff, Rainman, malé prsa, stredné prsa a černé prsa.“ Na záver už len dodávam, že Britta je dokonalý príklad netuctovej tuctovky s najlepšími čelovými vráskami v brandži. ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odkládal Community, ale nakonec po delším přemlouvání jsem to hecl a hned první díl mně velice zaujal a každým dílem jsem to žral více a více! Všechny postavy geniální - Jeff - Britta - Abed - Annie - Pierce - Troy a Shirley tvoří vynikající skupinu a každý má něco do sebe! K tomu ještě seňor Chang a děkan. Každý díl, co jsem zatím viděl, tak mě docela rozsekával. Mezi zatím úplné top epizody: batman, paintball, mafia chicken. První série: 100% Druhá série: 95% Třetí série: 85% (Bohužel druhá půlka série už mi připadala hodně přehnaná oproti prvním dvou řadách, takže doufám, že 4. série bude spíše ve znamení prvních dvou) Ale stále je to jeden z nej. seriálů, co jsem sledoval. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

První série se ještě byla dosti relativně dosti klasický sitcom, ovšem ta proměna (experimentování) v druhé řadě seriál definitivně posunula na jeden z nejzajímavějších US sitcomů posledních let. Nejzajímavější epizody: 1x23 - Modern Warfare 2x14 - Advanced Dungeons & Dragons 2x23 - A Fistful of Paintballs/2x24 - For a Few Paintballs More ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • V 12. epizodě 4. série lze zaslechnout píseň "Don't you forget about me", která je slavná především ze snímku Snídaňový klub (1985). (Athree)
  • Seňor Chang (Ken Jeong) tvrdí, že jeho jméno je ve španělštině "El Tigre Chino", což znamená 'Čínský tygr'. Ken Jeong je však ve skutečnosti Korejec. (Zuzyzss)
  • Kresba hlavy, ktorá pokukuje cez stenu v úvodných titulkoch pri mene Joel McHale (Jeff Winger) sa volá Kilroy. Kresba je slávna tým, že sa objavovala počas druhej svetovej vojny spolu s nápisom: "Kilroy was here." (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno