Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času jsem viděl první tři sezóny a pamatuji si, že se mi seriál hodně líbil, ale když jsem se k němu po letech vrátil (a doplnil si tři chybějící řady), nadšení se nedostavilo. Je tedy pravdou, že Community obsahuje epizody, u kterých jsem si téměř natrhl bránici a na něž se ještě někdy rád podívám, jenže takových dílů bylo mnohem méně, než bych si přál. Scénář postupně upadal, s čímž jsem se smířil, takže mě překvapilo, jak dobře jsem se dokázal bavit u páté série, ale ukázalo se, že to byly jen předsmrtné záškuby práce kolektivu scénáristů. Nestačil jsem se divit jakým vývojem...ne, jakou degenerací prošla postava Britty Perry. Mám to chápat tak, že sloužila jako varování před užíváním marihuany? Musím ale naopak pochválit postavu Annie Edison. To byla geniální figura. Sexy školačka, nad níž se mohou chlapi mlsně olizovat, aniž by si připadali jako zvrhlí pedofilové. To byl výborný nápad. V mých očích seriálu silně uškodila (v pozdějších sezónách stále častější) recyklace nápadů a s tím spojená ztráta originality. / Poučení: Ponorkové nemoci se dá předejít výměnou personálu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po 3 častiach zatiaľ vlažných 50%. Vyslovene pruseroidne to nieje, ale kvalitného humoru pramálo. UPDATE (ďalšie 3 časti): Zdvíham o hviezdu, ale na skutočný rozbeh čakám. Stále to je len panické znásilňovanie popkultúry, pri ktorom sa sem-tam zadarí. Typov postavičky pozbierali hádam všetky charakterové klišé aké existujú. 60% ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je kvalita jednotlivých dílů velmi proměnlivá, neskutečně typologicky přesné herecké obsazení na to dává zapomenout. Po dlouhé době se tak můžeme těšit z opravdového hereckého koncertu lidí, kteří vědí jak načasovat vtip a - v případě geniálního Chase - jim k tomu mnohdy stačí jen výraz ve tváři. Množstvím vyšinutých a nedospělých jedinců bych Community přirovnal k filmům Wese Andersona (a takových děl není nikdy dost). // Čínský učitel španělštiny señor Chang a Chaseův xenofobní homofob jsou bez debat jedněmi z nejlepších charakterů amerického sitcomu za poslední desetiletí. // S postupujícím časem se z toho vytvořila naprosto svébytná POP POPkulturní parodie na všechno možné i nemožné. Nejlepší je, že každý díl je tématicky úplně jinde než předešlý a přesto se daří udržovat jakýs takýs vývoj postav. Až se divím, že to NBC nechává běžet tak dlouho, za ty xenofobní, sexistické a 9/11 zesměšňující narážky je musí mnozí nedovtipové pekelně klepat přes prsty. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na rozdíl od BBT/HIMYM si zachoval stejnou úroveň i v dalších dílech. Nehraje si na nic a v zásadě si ze všeho dělá prdel. Osobně se mi líbí vyobrazení Abeda, coby vyobrazení teenagera závislého na filmech a seriálech, který se snaží svoje zážitky z jejich pozorování, promítnout do obyčejného a nudného života. Myslím že jeho role hezky vystihuje i dnešní pop-kulturní dobu. Každému se někdy postesklo nad Přátelema, každá slečna chce být ověšená taškama od Gucciho... ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po zhlédnutí 1. řady. Zatím jsem se bavila snad během sledování každé epizody ažaž, chytlo mě to asi po 2. dílu... většina postav je velmi zábavná. Nejradši mám Pierce :D Samozřejmě to není sitcom pro každého. Jsem zvědavá na další řady a možná i zvýším na 5 hvězd. EDIT: Jsem téměř v polovině 2. řady a neskutečnej mazec! Vlastně nechápu, jak tenhle sitcom může hodnotit někdo nízko, obzvláště pokud je filmový a TV nadšenec, protože tohle je opravdu nabušená záležitost, při které zapomínám, že existuje Big Bang Theory... ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Jeff (Joel McHale) v pilotním díle říká, že mu odebrali právnickou licenci na 4 roky. Za zfalšování titulu se však v USA odebírá licence podle zákona na minimálně 8 let. (Chegi)
  • Během 4. série se vedení show dohodlo s Chevy Chasem, představitelem Pierce Hawthorna, na jeho ukončení působení v seriálu, a proto se v posledních dílech této série neobjevoval. Chase kromě sporů s Danem Harmonem, tvůrcem seriálu, který skončil po 3. sérii, veřejně prohlašoval, že mu show nepřijde vtipná a že sitcomy jsou nejnižší formou televizní zábavy. Nedlouho před svým odchodem také vyslovil nadávku "negr" před svými afroamerickými kolegy Donaldem Gloverem a Yvette Nicole Brown, když byl rozčarován ze svého scénáře. (Céčko)
  • Úvodnú znelku má na svedomí americká skupina The 88, ktorá skladá hudbu pre mnoho seriálov, znelka sa volá "At Least It Was Here". Skupina po odvysielaní celej série nahrala k znelke celú pesničku. (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama