Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

bartias 

všechny recenze uživatele

Klasické sci-fi, ve kterém se Leslie Nielsen objevuje dlouho před tím, než se stal Bláznivou střelou, ohromuje na svou dobu vynikajícími speciálními efekty. I ty nejinovativnější ale dnes působí jako z filmu pro pamětníky, když ne rovnou trochu legračně. Děj po dramatickém začátku plynne pomalým konverzačním tempem. Na akci dojde až na úplném konci. Zakázaná planeta je svým způsobem zábavná. Ale taky zastaralá a naivní. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co o tom budou lidi psát za další polovinu století. Mně z těch šílených zvuků, které celý film doprovázejí, třeští hlava, a říkám si, jak jsou dnes tehdejší vize budoucnosti roztomile úsměvné. Ovšem abychom se jednou nedivili, až znovu objevíme Ameriku. Naši předkové se pak na nás budou ze záhrobí škodolibě šklebit a říkat: "My jsme to říkali!" ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kosmické sci-fi z roku 1956. Naprosto zasloužené 4*. Zejména s ohledem na věk filmu a skutečnost, že přestože jsou mnohé triky "primitivní" dokáže zaujmout, udržet a ani dnes nepůsobí směšně (samozřejmě, člověk si musí stále uvědomovat, že pro tehdejší "herectví" byla "prkennost" standardní). Planeta se zelenou oblohou se mi doopravdy líbila. I přes stáří tohoto díla považuji film za originální. ■ Leslieho Nielsena jsem nepoznal. ■ Pohledem do biografie herců zjišťuji, že představitelka hlavní hrdinky Alty, Anne Francis, zemřela jen před několika dny - 2. 1. 2011. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju staré hororové klasiky (o to méně však ty klišoidní plakáty, ve kterých vždy nějaké monstrum drží bezmocnou dívku v náručí - což je mnohdy úplně mimo ). Při koukání na Zakázanou planetu, jako kdybych se dívala na předka Star Treku. Hodně kvalitní sci-fi. Povinnost pro všechny fanoušky science fiction i klasiky. Je zajímavé porovnávat, jaké charaktery hrál Leslie Nielsen v 50. letech a jakého pšoukajícího blbce ze sebe dělá teď. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pravá nefalšovaná filmová exkurze do minulosti. Zakázaná planeta je v mnoha ohledech zajímavý úkaz. Scénář Shakespeare? První filmová role Leslie Nielsena? Skvělý odhad, kdy budeme kolonizovat vesmír? Cestování vesmírem v létajícím talíři? Na tu dobu vynikající triky a výprava? Je toho hodně, co mě překvapilo. Méně překvapivé bylo, že byly herecké výkony i dilaogy poplatné své době, takže byly úsporné a na hranici patetičnosti. To ale atmosféře nijak neškodilo. Spousta "sci-fi" zvuků na pozadí, dodávala jakýsi pocit tajemna. Bavíme se o filmu, který byl natočen před 65-ti lety. V té době to muselo být pro diváka stejně atraktivní, jako pro nás třeba Avatar. Sci-fi bylo v plenkách, nebylo moc s čím srovnávat, takže šlo zpravidla o originální příběhy...do té doby neviděné a nevariované, jako je tomu teď. Takže i v kontextu doby, byla Zakázaná planeta zajímavý projekt. Člověk pak ještě víc docení naši Cestu do pravěku, která vznikla o rok dříve, nebo i později natočený Vynález zkázy. Málokdo si uvědomuje, že v té době vzniklo nemálo filmů, které se v následujících letech dočkaly mnoha předělávek. Když si vyjedete žebříček 1955-1965, budete překvapeni. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se někdo pustil do předělávky Zakázané planety. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • Scénáristé od počátku brali svůj projekt za béčkový a studio Allied Artists je odmítlo. Rozhodli se zkusit svoje štěstí u MGM, které nenatočilo sci-fi od roku 1929, jehož tehdejší šéf Dore Schary projekt odsouhlasil, čímž mu de facto udělil áčkový status. (Dreadd)
  • V traileru mluví Marvin Miller, který půjčil hlas robotovi Robbymu. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama