Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

spitr 

všechny recenze uživatele

V roce 1996, Jessica Yu zrežírovala krátkometrážní dokument (nominace na Oskara) s názvem "Dechová lekce: Život a dílo Marka O'Briena". Pan O'Brien byl básník a novinář, který v šesti letech onemocněl obrnou a stal se téměř úplně ochrnutým, po zbytek života byl uvězněn v železné plíci, vyjímaje 3-4hodin denně. Režisér Ben Lewin přijal určitou část příběhu O'Briena a vpravil ji do tohoto intimního filmu, který zkoumá výzvy, kterým musí čelit osoby se zdravotním postižením, pokud chtějí vést sexuální život. O'Brien spolupracoval s Cheryl Cohen Greene, která mu pomáhala překonat svůj strach a úzkost. Mimochodem, Cheryl stále funguje jako náhradník i v současnosti, ve svých 68 letech. // I believe in a God with a sense of humor. I would find it absolutely intolerable not to be to able blame someone for all this. // ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak muž chce poznat to, co doposud neokusil... Vcelku normální. Milióny komedií jsou založeny na tom, tak proč by mělo být zvláštní tím, že to chce muž, kterému je už přes 40 let a bohužel k tomu neměl příležitost, jelikož je připoután na lůžko? Jiné je to v tom, že tento člověk svět vnímá "z jiného úhlu pohledu" a to doslova a rád by dosáhl toho, co je pro člověka zcela přirozené. City a silné vztahy, které si Mark za svého života vytvoří - a to hlavně k ženám, jsou jeho jediným pojítkem s realitou. Helen Hunt i John Hawkes odvedli skvělou práci a William H.Macy v postavení kněze, který celý příběh prožívá s Markem ať už v kostele či u něj doma u piva - to je pouze zpestření, které je určitým kontrastem ve spojení sex a víra. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nesmierne zaujímavý film, ktorý idealizuje možnosti telesne postihnutých aj ich okolia. Napríklad: 1. žiadny katolícky kňaz by svojho zverenca týmto smerom nepovzbudzoval a nepočúval by jeho rozprávanie uprostred kostola, ale v súkromí. 2. Nájsť takúto sexuálnu terapeutku je možné jedine vo verejnom dome. 3. Na Slovensku by bol dosť problém nájsť opatrovateľku, ktorá by na vetu -Už nie som panic!- s úsmevom odvetila - Ďakujem, že si mi to povedal.- K obrovským pozitívam filmu patrí: 1. Reálny pohľad na sexuálne túžby postihnutých 2. veľká otvorenosť a humor s akou sa tu k téme pristupuje 3. Hoci je to celé na základe skutočných udalostí, nemôžem sa zbaviť pocitu sentimentálneho prikrášlenia. To však vôbec nevadí, je to krásny a povzbudivý príbeh. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem byla zastáncem cenzurované nahoty zejména u žen po padesátce. Nikoli, že by to bylo příliš pobuřující, nahota je fajn..ale když vám i relativně uznávané a celkem majetné hollywoodské herečky ukazují, jak ani ten botox nepomáhá a gravitace úspěšně zničila to, čím jste se až do čtyřicítky pyšně prsily na nuda plážích, moc optimismu vám to nepřidá. Je sice pravda, že fyzicky je na tom mnoho padesátek tragicky hůř a ve filmech by se mohly oproti Helen Hunt ukazovat snad jen pro ukojení hodně vyšinutých perverzáků, nicméně i tak na Vás z toho filmu dýchne neúprosný zub času. Dobrá zpráva je, že kriplům je to celkem jedno. Druhá dobrá zpráva je, že narazíte-li na kripla panice, stanete se díky své povadlé nahotě dokonce femme fatale. Třetí dobrá zpráva je, že tento příběh se odehrál a tedy je naděje, že láska není tak povrchní jako naše mediálně, výchovou a předsudky vymytá mysl a je schopna se proklubat nehledě na pokročilý věk i přes očividná fyzická omezení. Lehce smutný, dojemný, ale v každém směru milý a vtipný milostný příběh. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Neřezal jsem se smíchy, nepřišly žádné úchylárny, občas jsem se nudil a jsem přesvědčen, že leckdo se bude nudit víc než já, ale přesto mě suychý humor, bezskrupulózní dialogy o sexu s knězem a eRkové (ale nijak oplzlé) sexuální scény bavily. Film podle skutečnosti o 40letém chlápkovi, na kriplkáře, co si chce poprvé vrznout. # [videno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba - | humor 4 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama