Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

(*Lehké spoilery*) Začnu od originální názvu filmu - Flipped, neboli něco jako otočený/převrácený. To se týká jak formátu filmu (ve vyprávění se střídá Julie i Bryce a děj vidíme nejdřív z perspektivy jednoho, pak druhého), tak děje. Co si budeme povídat, Julie je skvělá mladá dáma - je inteligentní, odvážná, má dobré srdce a sny. A hned na začátku se bláznivě zakouká do snových očí blonďáka Bryce. Bryce je sice fešák, z dobře situované rodiny a oblíbený, ale je to taky zbabělec, co jde s davem. A hned na začátku se snaží nechtěné pozornosti od Julie vyhnout. Film postupně jejich role převrátí: Julie si uvědomí, že její zamilovanost byla spíše povrchní ("když on má tak nádherné oči") a její lásku si zaslouží někdo lepší než Bryce. A Bryce sám si uvědomí, jak skvělá Julie je a že mu na ní opravdu záleží. A budiž filmu dáno k dobru, že je to Bryce, kdo musí osobnostně "vyrůst" - postavit se svému okolí a uvědomit si, co cítí - k tomu, aby s Julií mohl být. Film tohle všechno vypráví zábavně, citlivě a překvapivě lidsky (některé momenty jsou opravdu dojemné). Poctivě odvedená práce od Roba Reinera, který nám dal takové kultovky jako Princezna nevěsta nebo Když Harry potkal Sally. Tenhle film se vedle nich rozhodně neztratí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že romantické filmy alebo filmy predstierajúce, že sú romantické, to majú u mňa ťažké. Stačí náznak strojenosti, neúprimnosti, účelovosti a moje hodnotenie padá strmo dolu. Je mi formálne ľúto, že sa nemôžem stotožniť s mienkou a vkusom vyše 12 tisíc užívateľov ČSFD. Myslím si, že tento film nemal byť vôbec nakrútený, pretože som ho vnímal ako falošný, gýčovitý, povrchný a príliš americký v pejoratívnom slova zmysle. Skladby, ktoré zneli v pozadí a mali navodiť atmosféru 60. rokov síce patria k mojim obľúbeným, ale kvôli tomu, aby som si ich vypočul, nie som ochotný opätovne vidieť tento film. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý, ale přitom tak krásný příběh. Kouzelný malý film, který spojuje podmanivou romantiku s laskavým pohledem na svět, v němž ženy a muži jsou sice skutečně dva různé živočišné druhy, dva různorodé živly, dva různé pohledy na svět, ale opravdu nelze přestat a pořád dokola k sobě navzájem hledat a nalézat cestu. Naprosto odzbrojující snímek... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrkadlový obraz zbližovania sa dvoch nerovnakých pováh mladej dvojice má v sebe veľa odpozorovaného z okolia. K výhradám: Možno je pre Američanov typické dialógové rodinné zhrozenie pri spoločnom stole z možnej nákazy salmonely z vajíčok od suseda, pre mňa je to čistý bullshit. Podobne následné zisťovanie dvora zo sliepkami, v zmysle, že či je tam aj kohút a ako ho zistiť. Typicky neprirodzená scéna do filmu, pridaná len pre efekt a zároveň dôvod, prečo s hodnotením nejdem do absolutória. Pretože takýchto scén bolo vo filme viac. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama