Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o dvojici naprosto rozdílných rodin žijící přes ulici naproti sobě. Pravděpodobně nejvíce zaujme způsob vyprávění, který je nastíněn ze dvou úhlů pohledu dětí a jejich milostném příběhu. Bylo to sice milé, vtipné a velice příjemné sledování, přesto jsem však očekával dojemnější závěr a ohledně čtyř hvězd proto stále váhám. Popřípadě to na ně vyjde jen velmi těstě. 70% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je nieco tak podmanive, ze vlastne ani neviem co... Celkovy pribeh? Vyborny rozpravacsky styl? Atmosfera minulosti? Mozno to, ze sme si to kazdy zazili? A mozno je to naozaj vsetko dokopy, co robi tento film takym, ze si ho budete chciet pozriet o rok, o dva znova a spravit si pri nom naladu. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva rozdílné příběhy spojeny v jediný. Dva lidské osudy, které se propletou. O tomto vypráví nesmělý příběh dvou dětí, které se jednoho dne potkají a s rozdílnými pocity pak vykreslují společné chvíle a společné dospívání. Nevinné vyprávění o první lásce by se mohlo zdát každému kýčovité a neoriginální. Zde ovšem velmi citlivě vykresleno a nijak hloupě. Když vzpomenu na mnohé absurdní a tupé příběhy, jimiž nás krmí Hollywood, musím přiznat, že toto dílo je svěží vítr v této žánrové kategorii. Vřele doporučuji a myslím, že nikdo neprohloupí, když se na chvíli vrátí do dětských let s tímto nádherným filmem. 90% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama