Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu je hodne dobrej, sviznej dej a dobry vtipy, ale postupne se celej film stava takovej roztahanej, kde neni ani moc vtipu, ani moc akce. Nicmene Belmondo, Bourvil, Niven i Wallach jsou super a utahnou i krapet ridsi dej. Akorat Nivenovo hlavu tvurci vyuzivaj jen misty, protoze obcas je ve stresu a hlava mu spadne a obcas ne. Ale najde se tu i par skvelejch scen a film nenudi. Ale zkraceni by filmu urcite prospelo. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi u většiny francouzských komedií, které jsem viděl už dávno si nejsem jistý s hodnocením. Vím, že tehdy se mi moc líbili a teď bych tomu dal snad jen 4 hvězdy. Což o to, komedie je to vážně dobrá, člověk se stále směje. Ale rozhodně není první, ani poslední, kde tvůrci spoléhají na naivitu diváka a to se mi moc nelíbí. Dnešní komedie možná nesrší takovým vtipem (možná protože už jsou všechny vybrané:) ), ale mají promyšlené i své zápletky a rozhodně se nemůže stát ...SPOIL... že celý vtip je v tom, že bude vlak vykraden z druhé strany a velkému šéfovy se přitom stačí jenom otočit o 180 stupňů. Ten to ale za chvíli zpraví hláškou: 'Tohle nechápu, stále se předháním, no alespoň že jde vše podle plánu...'. Každopádně ta Italka, to je vážně kus! Z ní opravdu nebyli hotový jen pánové v bazénu. Myslím, že už tehdy přišli na hlavní princip teenage filmů:). A jestli si to u nás nezpraví, tak začnu říkat, že jsou Italky hezčí:)! Ženskou krásu doplňují skvělí herci jako Belmondo, Bourvil a Niven a Wallach, takže je tu rozhodně kopec srandy. Francouzi se s filmem nemazlí a vypiplají ho samýma serepetičkama jako jezdící nafukovací sedačka, jezdící půlka auta, animovaný film a další blbůstky, které se ale nachází i v podobných filmech. Nakonec film doprovází dobrá hudba. Neustále samé + a -, no dobrá, je to dobrý film a doporučuji shlédnout. V rámci francouzské komedie z let dřívějších rozhodně super. Dávám 85% jen tak tak na 5. hvězdu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, možná by to bylo i za víc. To ale není jediná vada tohoto filmu. Nechci kritizovat, pobavil jsem se, ale chyby to má a některé jsou i docela zásadní. Především mě mrzelo, že tvůrci víc nevyužili tu hlavu Davida Nivena, vždyť je to skvělý handicap. Některé scény jsou dlouhé a jak jsem již říkal, zkrácení by rozhodně nebylo na škodu. Jinak první polovina byla parádní, plná gagů a velmi vtipných scén (třeba ta památná v bazénu). Druhá polovina změnila tempo, krapínek zvážněla a už to prostě nemělo ten šmrnc. Ale jinak paráda - Tříska je opravdu geniální (v dabingu) a Belmondovi, Bourvilovi, Nivenovi a Wallachovi to spolu šlape jako hodinky (tyhle herecké extratřídy to spolu opravdu rozbalily na výbornou). Pokud jde o Gérarda Ouryho, ten mě nikdy nezklamal, ale pravda je, že tohle je asi jeho nejslabší film. Bourvil už s Funésem nebo Eso es, to už je jiná třída. Přesto ale příjemná komedie, kterou nehodlám zatracovat. 75%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Loď, na kterou se nakládá socha Svobody, je zaoceánský parník SS France. V roce 1979 byl přejmenován na SS Norway a prošel významnými úpravami, aby mohl být vybaven pro cestovní pohodlí. Znovu mění jméno na SS Blue Lady a je prodán k sešrotování v roce 2005. Sešrotování bylo dokončeno na konci roku 2008. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) létá francouzským vrtulníkem Aérospatiale Alouette II, vyráběném v letech 1956–1975. (sator)

Reklama

Reklama