Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (182)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak to bysme měli, slušnej psycho thriller, kterej mě rozhodně neurazil. A vlastně ani nenudil. Spolubydlící začne dávat hodně rychle najevo, co si kdo může k její kámošce dovolit. A vcelku brzo je i jasný, o co tam vlastně jde. Průběh byl víceméně tuctovej, ale i tak dokázal navodit nepříjemnou atmosféru. Ale o horor se nejednalo. Obě holky navíc vypadaly víc než dobře, což je jedině ku prospěchu. Škoda Rebeccy, kdyby to měla v hlavě v pořádku, tak jí to s úsměvem fakt slušelo. Chudáci, její rodiče, takovýho jmění a není to komu přenechat. Možná jsem od toho čekal i větší hrůzu, takže za mě OK. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z tohto námetu sa dalo vyklepať aj viac. Nieje originálny a s podobným naratívom pracovalo veľa filmov, ale už keď sa tvorcovia pokúsili v 21. storočí o niečo také, trebalo pritvrdiť. Pre mňa ako diváka je v tomto prípade málo iba sa pozerať na herecké fešandy, ktoré sa snažia o nejaké to drama v akože napínavých scénach, ale keďže producenti išli za určitou diváckou skupinou, muselo sa trochu krátiť na úkor ratingu. Nuda a minimálna gradácia, ale aspoň záverečná konfrontácia, dáva najavo, že sa tu niekto snažil, a tie dve kočky by vedeli podať aj lepšie výkony. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Totálně prázdných 93 minut. Scénář, jako kdyby napsala zakomplexovaná středoškolačka o malé přestávce, totiž nabízí přesně NULA zvratů, a od začátku do konce se tak veze na vlně "moje spolubydlící je retardovaná píča". Divák může akorát pasivně sledovat jakým způsobem si na kom pochutná a jelikož i tady ukázala kreativita scénáři velký fuckáč, nestojí ani tenhle zvrácený koníček za nic. Když k tomu přidám ochotnické výkony seriálových lalinek, úžasně plochou režii Christiansena, který filmu dodal snad ještě zápornou přidanou hodnotu a celkové stupidní ražení téhle plastikové zápletky, dostávám zlost na moment, kdy mi byl The Roommate doporučen. Cuddles got out . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišel takhle Skandinávskej režisér do Hollywoodu, aby ukázal co v něm je. Řekl si o rozpočet, který nebyl dvakrát velký, ale producenti mu ho rádi dali, protože měl nápad. Nápad v rámci psychologického příběhu, který se odehrává na škole, ve studentském prostředí a obsahuje prvky dramatu, romantiky a hororu, čímž nezklame žádného z nás. Do toho hlavní role jsou dvě herečky, které si vybral tak, že si odchytl ty levné, ale přesto sexy varianty, na které se bude hezky koukat. Holky pak ve filmu chodí v kalhotkách a celé to má takový ten studentský náboj, než se vše zesere a začne psycho-hororová analýza prostředí. Naprosto typická, ale v rámci takových filmů ne úplně špatná. Na ty holky se hezky koukalo, napětí taky nebylo špatný. Kdyby to nebylo tak umělý, klidně bych dal i víc. Jenže tady to bylo úplně jasný, ale jelikož jsem u toho stihl sprchu, oholit se, udělat si jídlo a připravit se na cestu do pryč, nemám zase takový problém vůči tomu filmu a zase to jako výraznější ztrátu času neberu. Druhá půlka se dokonce i docela slušně rozjela a napětí se dalo řezat i žiletkou. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo. No a co, že je to klasický příběh, že spolubydlící je posedla tou druhou a chce jí vlastnit! 4* jsou především za Leigton(moji oblýbenkyni) není to jen kvůli tomu, že jí mám ráda, ale kvůli tomu, že tu psycho holku zahrála na vítečnou. Věřila jsem ji to co dělala. A to se nepodaří jen tak někomu. Bylo to zajímavé od začátku do konce. Sice člověk tak tuší jak to asi szřejmě dopadne , já i přesto dávám vyšší hodnocení. Za velice napjatou atmosféru a moc se mi zde líbí , že člověk už od první chvíle poznal Že Rebecca nebude opravdu v pořádku a tvůrci to dali hned najevo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama