Reklama

Reklama

Na křídlech slávy

  • Československo Křídla slávy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světská sláva polní tráva… O pomíjivosti popularity hovoří příběh spisovatele (Colin Firth), který píše knihu o herecké hvězdě – arogantním a samolibém Cesaru Valentinovi (Peter O'Toole). Když se autor marně snaží Valentina kontaktovat, nakonec ho v afektu zabije. Sám přitom umírá a oba se společně odeberou na „onen svět“, který má podobu luxusního hotelu obývaného někdejšími celebritami. Umělci, politici, vědci, ti všichni se tu potkávají a stěhují se z patra do patra podle míry své momentální pozemské popularity. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O malém ostrůvku vrtkavé světské slávy v nekonečných vodách zapomnění. Brilantní podobenství o životě, které dohlédne až na samé dno lidské duše. Opírá se o nápadité vizuální ztvárnění posmrtného světa a dokáže být melancholické a maličko depresivní i svěží, úsměvné, dojemné a hravé. P.S.: Jsem ráda, že nejsem sama, komu se titulky na ČT zdály být nestydatě odbyté. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý artový snímek, kde není důležitá logika, ale poselství. O tom, že sláva je pomíjivá, stejně tak jako život i "věčnost". Ale i v těch nejkrajnějších situacích se může najít odpuštění a přátelství mezi lidmi, kteří si dříve třeba neměli vůbec co říct. Skvělé herecké výkony, zajímavý scénář. Prostě a jednoduše čtyři hvězdy. Tedy: 75%. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Škoda, že režisér Votoček nenatočil více filmů... Tento film jsem hltala od začátku do konce... Nádherné podobenství o pomíjivosti lidské slávy... I nápad ráje jako ostrova, v němž jednotlivá patra hotelu, který se na něm nachází, představují jednotlivé kruhy slávy - čím vyšší patro, tím více upadá daná osoba v pozemském světě v zapomnění... V horních patrech hotelu už jsou to jen takové podkrovní krcálky, kam táhne všemi otvory... To Einstein v prvním patře si stále užívá svého nerušeného pohodlí... Peter O´Toole a Colin Firth v nezvyklých polohách, které daly vyniknout jejich herectví. Toolovi tomu, co mu ještě zbylo. U Firthe si stále myslím, že to je jedna z jeho nejpůsobivějších hereckých kreací společně s Valmontem, tedy pro mě:-) Filmu nechybí humor, napětí a zvláštní konečné vyústění... P.S. 2.8.2010 dodávám, že další životní roli předvedl Colin Firth ve filmu Dívka s Perlou a hlavně v Single Man. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Tenhle film nepatří mezi významné snímky, i když by pro české diváky měl, zejména kvůli režisérově národnosti. Navíc co se týče námětu, tak jde o originální počin. A není divu, že měl velké ambice - jak po herecké stránce, ale i výpravě, kvůli ní patřil svého času mezi nizozemské nejdražší filmy. Nejspíš na festivalech sklízel ovace kritiků, ale pro běžné diváky to tentokrát úplně není. Žánr komedie, který je tu na prvním místě je trochu zavádějící, protože humor není prvoplánový a spíš si ho užije jen divák, co má rozšířené obzory. Ale nechci ho zbytečně škatulkovat a já si ho vesměs slušně užil – zejména díky atmosféře tajemného místa, kde se většinu času odehrává. Nakonec mu nechám „jen“ silnější tři hvězdičky, které v sobě částečné doporučení nesou. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Drama? Možná. Fantasy? Určitě. Ale komedie? Možná tak hodně hořká. Vynikající a charismatický Peter O'Toole je tahounem celého filmu, který k mému překvapení natočil čech. Téma, že v nebi máte na růžích ustláno podle toho, jaká je vaše světská sláva je originálním nápadem pro film, ale bylo by velmi smutné, kdyby tomu tak bylo i ve skutečnosti. Ačkoliv se mi plynutí filmu zdálo být jaksi unylé a pomalé, zřejmě to k danému tématu patří, protože i čas v tomto filmovém posmrtném životě takový je. Nebýt Petera, bylo by těch hvězd méně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V době vzniku šlo údajně o nejnákladnější projekt v historii nizozemské kinematografie. (_ksilt)
  • Film natočil český režisér, původně nukleární chemik. (M.B)

Reklama

Reklama