Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (2 002)

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film ma strašne nezaujímal... a nakoniec som si ho veľmi užil a keď sa nad tým tak zamyslím, uvedomujem si, že chýbal len takýto malý kúsok a napálil by som mu rovnú stovku. Najviac ma potešilo, že do nemalej miery ide o tímovku: podarený Deadpool má k dispozícii dvoch mimoriadne atypických X-Menov, ktorých som si okamžite obľúbil. Akcia je super, pesničky sú super, nápady sú super a drzé a ďalším milým a nečakaným prekvapením je svojím spôsobom SERIÓZNA a vskutku úprimne dojemná romantická linka. Tlieskam a som nadšený. Komiks som nikdy nečítal a ani ma nezaujíma. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že Deadpool dá spojení komiksová adaptace úplně nový význam. Dokonce se zdá, že těch sebereflexivních, sebeuvědomělých, intertextuálních a metakritických momentů narušujících tok vyprávění bude tolik, že se v něm tvůrci utopí a žádné vyprávění z toho ani nebude. Pak to ale najednou zvadne jako Deadpoolova původně pěkně tvarovaná prdel a divák je svědkem sice vtipné, ale docela "tuctové" komiksovky jednoho macho ultrasexuála (tak jsme na střední říkali těm, kteří by zmerčili všechno, co uvidí). ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po tom, co nás neúnavná marketingová kampaň dlouhé měsíce lákala na "jiný druh superhdiny", se nemohu vyhnout zklamání z toho, že je první Deadpoolův celovečerák vlastně poměrně nenápaditý, krotký a konzervativní. Dobře se to projevuje například v (inscenačně nijak omračujících) akčních scénách, kde sice teče krev a sekají se končetiny, ale střih a volené úhly záběrů se snaží tyto brutální detaily co možná nejvíc zakrýt. Mám Deadpoola rád jako postavu, ale sorry, oproti Vaughnovým Kingsmanům zatím hraje alespoň o ligu níž - a to nejen co se týče kreativity a určité drzosti, s jakou si oba filmy pohrávají se žánrovými klišé a diváckým očekáváním. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

My Little Pony: The Love Story Movie... Není to ani zpola tak podvratné a punkové jako Kick-Ass. A to až do té míry, kdy na to jak moc se to snaží všem těm komiksovým blockbusterům a hollywoodské mašinérii ukázat zdvižený prostředníček, tak je to ze strany tvůrců vlastně až překvapivě připosraná sázka na jistotu hrající dle stejných pravidel (přisprostlý krvavý eRkový kabátek na tom nic nemění), protože Deadpool není nic jiného než zcela standardně vystavěný komiksový origin. Jenže zdaleka ten nejlépe vystavěný komiksový origin za poslední roky, který funguje jak ve vážné rovině cesty za pomstou, tak oproti všem předpokladům i v romantické linii, která není pouze nutným zlem. A to že to je celé zaobalené do meta uvědomělého, neustále na diváka pomrkávajícího, čtvrtou stěnu bořícího a nahláškovaného hávu vymáchaného v potocích krve je jen chutná třešinka na dortu. Ano, je tu i větší než malé množství infantilních a pubertálních "prcičkovských" frků na jedno brdo, které se rychle přejí, jenže tady je v každé minutě stopáže tolik "humorů" (nebo aspoň pokusů o něj), že se v té tsunami i ty slabší prostě ztratí. Akorát bych pro příště ocenil něco více hodného Deadpoola. Třeba jeho osobní pifku na vrcholné manažery Marvelu či něco podobně střeleně meta a utrženého ze řetězů. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

"T-Rexe se každý bál..." Deadpool nezklamal. Netradičním pojetím příběhu proplétaném s flashbackovým originem a humorem jsem se neměl šanci nudit. Hudba parádně pasovala a dodávala jednotlivým scénám grády. Těším se, až to Wade naplno rozjede v dalším dílu bez časových omezení, které byly nutné k vysvětlení jeho původu. PS: Rozhodně kolem sebe nehážu bordel a uklízím! Čestný skautský ()

Galerie (141)

Zajímavosti (109)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 58 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Akční scéna na mostě se natáčela ve Vancouveru na Georgia Viaduct, který byl kvůli tomu v dubnu 2015 na dva týdny uzavřen. K natáčení posloužila také místní čtvrť Chinatown, ulička Arch Alley, striptýzový klub No. 5 Orange, hotel Cobalt jako exteriér klubu nebo Leeside Tunnel Skatepark. (džanik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Reklama

Reklama