Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (2 003)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svět nepotřebuje superhrdiny, svět potřebuje hlášky! Spoustu nekorektních krvavých hlášek. Takové, které šikovně balancují na hraně dětinské trapnosti a dospěláckého, přisprostlého urážení všech padouchů, ze kterých zrovna adrenalinem nadopovaný Deadpool dělá sekanou. Filmový marvelácký vesmír už dlouho volal po podobně vulgární komické postavě. Po sympaticky brutálním antihrdinovi, který by se se svojí proříznutou pusou nezastavil před ničím a před nikým, a jež by byl přesným opakem dušínovského Captaina Ameriky. Deadpool vždycky tak nějak tajně platil za ekvivalent naspeedovaného Jokera z konkurenční stáje DC, a jeho první plnohodnotný hollywoodský zářez tuto fandovskou teorii směle potvrzuje. A objeví se i X-Men! Takže všichni povinně natrénovat bránice a rozhodně vyražte do kina. A nezapomeňte si pláštěnky - červený. Stříká to po hektolitrech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $363,070,709Tržby Celosvetovo $783,112,979Tržby za predaj Blu-ray v USA $70,676,805Tržby za predaj DVD v USA $36,667,103║ a máme tu prekvapenie roka 2016, Ryan Reynolds z tuctových "drevených" úloh sa konečne poriadne našiel a žiary vo svojej životnej úlohe a ponúka bohatú paletu hlášok v sprievode z bláznivou akciou, dejovo jednoduché ale maximálne účelové, dravé a správne drsné, miestami priam excelentná zábavnosť, maškrta ktorá dala značke Marvel nový lesk /videl v kine: 100%/ ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já to vzdávám. Právě úporně přemejšlím proč k tomu aby byl dneska nějakej film hrozně khůl a fany tam musí pobíhat nějakej čurák v červených hadrech superhrdiny a žvanit tak infantilní sračky, že bych si nejradši od nějakýho čmouda z Islámskýho státu nechal nacákat do držky a pak vrazit kebuli mezi půlky, než se koukat na tenhle poklad. Kam se doprdele poděli hrdinové z masa a kostí? Kam se poděli akční scény bez těch zkurvených zpomalovaček, rádoby efektních záběrů a podobných vocasáren? A proč ještě nikdo kurvafix neutratil tu naprcanou bělici Eda Skřeta z posledního kurvýra a nechá tu homokládskou hubu srát se do dalších filmů? Tyto a další otázky mi patrně nebudou zoodpovězeny, protože já jsem prostě vyvrhel, to největší nekultivovaný hovado co nepochopí co je na tomhle vejškrabu tak super. Takhle já nepopírám, že chyba je nepochybně na mojí straně, protože já si holt nedokážu najít cestu do tohohle pro mě nepochopitelnýho světa, ale proč bych měl? Bude mi potom líp stát? Budu hrozně oblíben v kolektivu podobných s dobou jdoucích přicmrndávačů? Třeba jo, ale mě je to u prdele. 109 nejlepší film? ale tak určitě...15% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi nic svěžího na tom identifikovat všechna klišé a potom je nudně a klišovitě použít. Možná kdyby někdo strojem času přenesl Tarantina z roku 1994 do současnosti, aby to napsal a odrežíroval, tak bych byla spokojená. Nejdřív mu zašili pusu a teď zase nesklapne, ach jo, proč takové létání mezi extrémy (a tohle je poznámka obecného charakteru, ne k tomu kecání). Plus mi přijde, že je silně cítit, jak tvůrci nedostali víc peněz, aby zrealizovali všechno, co by se jim líbilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám rakovinu jen v játrech, plicích, prostatě a mozku. Bez toho se obejdu." Nyní popírám sám sebe, když tvrdím, že Deadpool je přehláškovaný. Já totiž miluju hlášky, ale tady je jich strašně moc a přijde mi hrozně zbytečné, aby Wade reagoval hláškou na každý závan větru v Kambodži. Avšak to je jediná výtka, neboť vše ostatní bylo hrozně zábavné. Zejména Wadeovo soutěžení s Vanessou o to, kdo má podělanější život, mě hodně pobavilo. A taky jsem získal poučení, že mlácení kovového týpka do koulí nedoporučuje pět z pěti chirurgů a jeden opilý stomatolog. Taková informace jednou může mít cenu neporušené kosti. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (109)

  • Vanessa (Morena Baccarin) je v komiksovém světě též mutantkou, známou pod jménem Copycat. Její vlastnosti jí umožnují metamorfovat se do zvířat i lidí a replikovat nadlidské schopnosti. Nevýhodou replikování jsou výpadky paměti. (Charpy)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Reklama

Reklama