Reklama

Reklama

Vražedné horko

  • USA The Steam Experiment (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest osob je uvězněno a terorizováno v místních tureckých lázních. Uvěznil je bývalý profesor univerzity, který je násilím drží v extrémně teplém místě, aby dokázal světu, jak destruktivní vliv má oteplování na lidský organismus. Jeden detektiv musí nalézt lázně anebo souhlasit s publikací prací psychologa v novinách. Je to podmínka, kterou si stanovil únosce, než vypustí své objekty pokusů... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tož když už má být v pátek „ten konec světa“, nebylo na škodu si pustit něco podobného. Kilmer se o tom dokonce zmiňuje. Jde o hodně průměrný film, možná podprůměrný – kdy jediné zajímavé momenty máme šanci shlédnout při „chcípání“ v tureckých lázních. Pointa filmu by ještě nebyla tak špatná, kdyby se toho ujal lepší kameraman. Roztřesená a rozostřená kamera ve spojení s nepřehledným střihem – místy se na to nedalo dívat. Podobně mě začaly srát stále se opakující scény s kolotočem. Slabých 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Špatně natočený a sestříhaný film, který mi chvílema střihy připomínal příšerný Slipstream s Hopkinsem, který nakonec dopadl o něco lépe. Nelíbil se mi výběr postav. Nechybí ani ukázka poprsí, které mě rozčiluje v každém filmu. Chování postav je opět velmi špatné, ale přeci jen člověka aspoň trochu zajímá, jak to dopadne a kdo za tím stojí. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z dlouhé řady rádoby originálních thrillerů, který se na začátku může zdát více méně nápaditý, ovšem s přibývajícími minutami ta nápaditost ubývá. Lákadlo bylo vidět zde Val Kilmera, ale byl tady nemastný neslaný. Typický vyvražďovák, kde záleží komu jako prvnímu "rupne v bedně" a závěr posílá vše do kopru, protože jak se snaží být zajímavý je blbě pochopitelný a nudný. Viděno opět mockrát - tentokrát ale z lázní. Tady už nejspíš není co vymyslet nového. Stále čekám! ()

isikud 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že Val Kilmer klesnul až takhle hluboko. Naprosto se ztotoňuji s předchozím komentářem PetraPana2 a sérii nepovedených věcí bych ještě rozšířil o úžasně stylově vybavenou výslechovou místnost a policejní stanici a pro mě nesmyslné prostřihy Kilmera stojícího před dětským kolotočem. Jednu hvězdičku dávám za moje osobní napětí, který z pánů, jestli Kilmer nebo vyšetřující polista se při výslechu rozbrečí dřív. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S filmy Vala Kilmera se poslední dobou roztrhl pytel A já s ním absolvoval už jeho třetí nový film. Kilmer dávno sestoupil do nižší ligy, ale i zde kývá na zajímavé a originální scénáře, které mu sice nezajistí nehynoucí slávu, ale mně se Vražedné horko líbilo a už od začátku se v něm něco zajímavého děje. 6 opuštěných lidí dobrovolně podstoupí experiment šíleného schizofrenního vědce (Val Kilmer), zkoumajícího lidskou psychiku, vystavenou extrémní teplotě v parní lázni. Nikdo netuší, že jakmile se za nimi zavřou dveře, nebude z hotelové sauny úniku a začne zoufalý boj o přežití. Šílený vědec tuhle historku vypráví ostřílenému detektivovi, který ho chce mít co nejdříve z krku a příliš jeho výplody choré mysli nebere vážně, protože netuší, kdo před ním sedí a čeho je schopen, když za zdmi ústavu pro choromyslné, z kterého právě zmizel, patřil k pacientům s rozdvojenou osobností. S originálním námětem se film nespokojí a dokonce naťukává problém blížícího se konce světa a s ním spojenou myšlenku na nastalý chaos jako důsledek globálního oteplování. Postavy jsou všechny nečekaně zajímavé, dokonce se film pouští i do studie psychologie jednotlivých postav. Kilmer si svého schizofrenika náležitě užívá a hraje ho s gustem a dobrým protihráčem je mu charismatický Armand Assante v roli sukničkářského detektiva, co má všechno tak trochu na háku. Nemine nás ani zajímavá závěrečná pointa, která nastíní otázku, kdo je vlastně ve filmu největší šílenec a jaké zvrácené vědecké teorie používá. Plusové body si na své konto připsala i lepá Eve Mauro jako jedna účastnic experimentu. Zvláštní pozornost si zaslouží dialogy plné nečekaně vtipných hlášek. Na dabing v tomhle filmu mně nesahejte. Intenzivně sálající horko zkrátka bodlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno