Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

somnar 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, smekám. Vrátil jste mě do doby před dvaceti lety, mezi omezené, prospěchářské a maximálně materialistické maloměšťáky, jejichž osobní vrchol a největší úspěch představují závistí zezelenané tváře sousedů a jejichž motto a životní filozofie samozřejmě zní "co je doma, to se počítá", popřípadě "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu". Myslel jsem, že tohle dědictví salámového socialismu už pomalu mizí, podle tvůrců ale výše zmíněné platí i pro Čecha roku 2010. Smutné, že? Když pominu fakt, že naprostou většinu postav jsem už po půlhodině bytostně nesnášel, nic pozitivního nemůžu konstatovat ani o mistrově pověstném "humoru". Co k němu říct? Pokud vám nepřipadá vtipné, když si někdo uřízne kus prd…, nejste cílovka (obyčejný nenáročný divák) a Doktorovi se obloukem vyhněte. Já se měl vyhnout také, zvlášť diskuzi po projekci, kde se pan režisér svěřil, že hroší řev je Troškův řev a přidal názornou ukázku. Hahaha. 30% za 3 povedené vtipy a fakt, že na kameňákovské dno jsme tentokrát nedopadli. Ale bylo to o fous. (předpremiéra CineStar ČB) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po filmu bylo, jestli stálo štábu a hercům za těch pár minut filmu odjet na natáčení do Afriky. No, asi stálo, ale ve filmu byly ty scény stejně zbytečné. Pěkná dovolená zdarma. Tedy za honorář...ale ona byla určitě neskutečně pracovní, žádná pohoda a safari :-) Stejně to zaplatili sponzoři. Pokud vás zajímají kteří, stačí prvních pár minut filmu a dozvíte se jejich jména. Herci hráli hrozně a Jaroslav Šmíd mi je navíc strašně nesympatický. Pointa postavy Jiřího Langmajera (Dr. Pištělák - kdepak už jsem to jméno slyšel? No ano, v jiné komedii! Ale tu autoři tohoto počinu asi neviděli nebo se jí nepoučili, protože ta byla vtipná.) byla povedená, nicméně, to velmi slabý děj rozhodně nepostavilo na nohy. Zlatá princezna ze mlejna, tam od čerta a vodníka podle představ Zdeňka Trošky pitvoření se očekávám...od "normálních" lidí, kteří vystupují v tomto filmu, mi to vadí. Pana Švandrlíka jsem měl velice rád, ale jeho prózy jsou o dost slabší, než krátké povídky typu Draculův švagr - byť i ten pohříchu herecky nezajímavý. Takže film nepřekročil stín ne úplně skvělé předlohy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vypadá to spíše jako podle Rosamundy Pilcherové, než Švandrlíka. Troška už zřejmě nikdy nepřekročí stín hoštické trilogie a zůstane u kameňáků a červené knihovny. Občas jsem se uchechtl, avšak na jedno podívání zcela dostačující. Hvězdu za pěknou s/m scénu s následnou fotodokumentací a druhou za rašpli Holubovou, která se sice potácí někde mezi Škopkovou a macechou z Mrazíka, ale celkově je neodolatelně jedovatá, zmije jedna. Škoda, že při scéně holení nevsadil Troška na pořádné gore, mohla být ještě jedna hvězda navíc. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že v české kinematografii existují jak filmy vynikající, dobré, tak filmy průměrné, špatné a dokonce i nekoukatelné. Osobně bych pak ještě k této kategorii přiřadil speciální skupinu, filmy Troškovské. Zdeněk Troška je totiž dobrý režisér. Ví, co má natáčet, jak to natáčet a hezky se na to kouká. Jenže, je to strašně blbé. Nahaté a… sexuálně morbidní. Tím však neříkám, že je to špatné. Je to prostě jiné. Nezvyklé. Do kina bych na to určitě nešel, ale v televizi se na to rád podívám, pokud zrovna nedávají nic lepšího. Protože se občas i zasměji. Jestli se mě někteří z vás teď chtějí zeptat, co tedy považuji za strašné, odkáži vás na tvorbu Tomáše Magnuska nebo Vlado Štancela. Díky těmhle dvěma a celé řadě jiných si mohu být jist, že Zdeněk Troška, ať přijde s čímkoli sebeblbějším, vždy to bude alespoň vypadat jako řemeslně zvládnutý film. A to už si samo o sobě nějakou tu hvězdičku zaslouží. 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Netrpím osobnými predsudkami voči režisérovi Zděňkovi Troškovi, ale po skúsenostiach s jeho doterajšou tvorbou pristupujem k jeho filmom opatrne. Nijaké veľké očakávania. Ako teda na mňa zapôsobila jeho africká misia s názvom "Doktor od jazera hrochov"? Opäť to nie je žiadna sláva, ale rozhodne je to lepšie ako tie jeho "Slunce, sená..." či "Kameňáky". Každopádne som však od toho očakával viacej tej Afriky. Snímok je volným prerozprávaním rovnomennej knihy českého spisovateľa a humoristu Miloslava Švandrlíka. ** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka. (M.B)

Reklama

Reklama