Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nic, co by vás vyloženě naštvalo. Několik vesměs povedených vtipů, film má alespoň nějaký příběh (i když vývoj hlavní postavy působí jako z příručky pro scénáristy), největší slabina je v utahanosti mnoha zbytečných scénách. Jaroslav Šmíd (snad) pochopil, že proti tomu klasickému troškovskému řvaní je nejlepší zbraní úspornost. A ano, Alžbeta Stanková je skutečně anděl, na ty nohy by se dalo dívat celý den a možná ještě dýl. 30%. ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety viděl poprvé Kameňák, brečel jsem po celou dobu smíchy. Pravda, byl Silvestr který jsme slavili na chalupě s kamarády, měl jsem v sobě asi deset piv a nemálo panáků (a něco THC), ale stálo to za to. Tady mi ale došlo, že ani takto silná intoxikace by Doktorovi od jezera hrochů nepomohla. Uchechtl jsem se jednou... ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Netrpím osobnými predsudkami voči režisérovi Zděňkovi Troškovi, ale po skúsenostiach s jeho doterajšou tvorbou pristupujem k jeho filmom opatrne. Nijaké veľké očakávania. Ako teda na mňa zapôsobila jeho africká misia s názvom "Doktor od jazera hrochov"? Opäť to nie je žiadna sláva, ale rozhodne je to lepšie ako tie jeho "Slunce, sená..." či "Kameňáky". Každopádne som však od toho očakával viacej tej Afriky. Snímok je volným prerozprávaním rovnomennej knihy českého spisovateľa a humoristu Miloslava Švandrlíka. ** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Řada záběrů vznikala přímo v pralese, který ukrýval mnoho jedovatých hadů. Proto k povinné výbavě štábu i herců patřily holínky. (blackrain)

Reklama

Reklama