Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

po kamenaku 3 dalsi film ktory ma iritoval, ci uz nechutnou syntentakovou hudbou, trapne prehravajucimi hercami alebo nevyraznou televiznou reziou bez napadu a invencie... toto jednoznacne nie je film do kina alebo pre mna... troska sucks.. Nedavno som si pustil kawasakiho ruzu a nechce sa mi verit ze oba filmy su z jadnej atej istej krajiny:-/ ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

23.10.2010 ~ Troškovi by už někdo měl říct, že by neměl točit. Už nikdy. ~ Maestro Troška si vzal tentokráte na paškál nějaký Nepraktův vtip a skončilo to přesně tak, jak se dalo čekat. Průserem. ~ Seznámíme se s poněkud nepraktickým slušným svědomitým doktorem, který ale nemá příliš velké ambice a díky tomu ani peníze. To více méně nese v nelibosti jeho mladá manželka, která by se po boku doktora ráda viděla na vyšší noze, a hlavně je z toho na větvi její matka, Eva Holubová, která tohle nehodlá nechat jen tak. Dále se tu setkáváme se šarmantním dalším doktorem, který ví jak sehnat peníze a zalichotit ženám, prostě sukničkář. Nu a tento sukničkář začne lozit za ženou dobráka a potřebuje se ho zbavit. Dobrákovi tak dohodí lukrativní dlouhodobější práci lékaře v Africe. Dobrák tedy vyrazí, v letadle se seznámí s letuškou, která se do něj zblbne, ale protože je nejen dobrák nýbrž i blb, v zájmu domnělé záchrany života si ufikne kus prdele (a nedělám si srandu, tohle asi měla být bohužel vážně ta nejvtipnější část téhle "komedie"). Vrací se tedy domů jako idiot, sukničkář přestává mít kontrolu nad uháněčnou dobrákovou manželkou a hlavně její matkou a začíná mu jít "o krk". A tak dále, blabla blabla blabla. Bla. ~ Postav je tu více a s nimi i více jejich vlastních titěrných příběhů, ale nejsou ani zábavné, ani pro děj důležité, takže jsou tu naprosto k ničemu. Postavy jsou vyprofilovány zřejmě vtipně, to znamená, že tu není nikdo normální, ale všichni jsou extrém. Hnusní či krásní, hloupí nebo vychytralí. Několik vtipů se tu najde a možná, kdyby scénář psal někdo jiný než tady a nad Troškou držel dozor někdo s rozhledem větším než od hoštické Jednoty do hoštického kravína, mohla z toho být sice jednoduchá, ale za to koukatelná komedie a možná i s troškou dramatu. Takhle je z toho jen další česká trapná rádoby komediální sračka s Troškovým podpisem. Gratuluji a už PROBOHA NIC NETOČ! ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl složen z desítek, možná i stovek vtipů. Doktor od jezera hrochů stojí na jediné anekdotě a výsledkem je neskutečně roztahaná, nezábavná, nevtipná, uvřeštěná nuda. Přesazení ze 70. let do současnosti je nefunkční, děj působí jak z jiné planety, respektive planety Czech Xenofobia. ________________ U Doktora od jezera hrochů, mimochodem, vrcholí zásadní paradox Troškovy tvorby - v jeho filmech nevystupuje žádná pozitivní postava, nebo komplexní postava, jenom karikovaní "idioti" a/nebo "kurvy". Přesto by se to z nějakých podivných důvodů mělo líbit obyčejným lidem, kteří se v tom prý mají poznávat. K čemu to poznání ale je? Takový film není ani reflexe, ani karikatura, ale jen sedativum. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach ty předsuidky! Tak jsem čekal patlaninu ala "Kameňák" a hle... Ono skoro nic..... Troška sice krade sám sebe svými pitoreskními postavičkami, ale jak říkám - čekal jsem spodinu ala "Kameňák na druhou či x-tou" a ona tak zcela nepřišla. A chvílemi jsem se docela bavil. Ono asi (doufám) pod "Kameňák" jít nelze, ale jako nenáročný film Doktora beru. A tak za snahu 3*. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)
  • Vila, kterou si vyhlíží Dobeškova tchyně (Eva Holubová), se nachází na adrese Fetrovská 1, Praha - Dejvice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (SONY_)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama