Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jak hoštická náves slibně vzkvétá, tak nápady Troškovi neudržitelně chátrají. Hroši už pozbývají míru snesitelné trapnosti a nabývají prvku fekální mazlavosti. Napříč Afrikou nahrazuje dutý bambus – dutý makarón, kterému snaživě sekundují: slizoun Langmajer, uvřískaná Holubová, ukvíkaná Bebarová, dobráckej MUDr. Šmíd, rozplizlá džu–džu Pogodová a na završení… primabalerína Gondíková vznášející se s ladností trefené kobyly. Jen za Bóďu Klepla a Zuzanu Slavíkovou(to je materiál) tu jednu dám. Nedej NOVO, aby se mi ještě někdy dostalo takového hušu – mušu tyjátru, ale ono od trošky chraň jistě dostane… ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je debilita největší úrovně. Vážně a zcela nezaujatě a zcela jen podle samotného filmu. I kdybych od Trošky ještě nic neviděl. Tohle musím nesnášet. Tohle musím nenávidět. Vrchol nevkusu. Nemůžu popadnout dech, jak rád bych to vykřičel do světa. Ani ke Kameňákům jsem po zhlédnutí necítil tak strašný odpor. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala filmov poslednej rezijnej tvorby pána Trošky, ktorý ma celkom bavil. Je to tiez somarina, ale mila somarina, kde vidím, že herci si to užívajú a hrajú celkom sympatický. Priznám sa, že aj ja som sa zaľúbil do letušky Lenky, ktorá tam pôsobila, ako keby tam padla z nebies. Všetci sú tam ukričaný, urevaný a hysterický a ona len príde a už je hned stredobodom pozornosti. Je to trocha sci-fi, lebo taká krásavica sa zahladí do takého mimozemšťana sa da naozaj asi len v Troškovom filme, ale odpúšťam mu, som rad, že tam bola. A tak moje hodnotenie zdvihla na slabé, ale 4*. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu jsem dal šanci... A to jsem si tedy dal. Vážně, říkal jsem si, že to třeba nedopadne tak hrozně, třeba se dokonce pobavím. Alespoň trochu. No, nepobavil jsem se, a to mi přitom scénář připravil tolik, ehm, situací. Zejména autoamputaci pravé zadní půlky hlavního hrdiny, že. Božebože. Dovedu si představit, jak se to při této scéně v kinech smíchy trhalo. Ach jo. Musim ovšem uznat, že Zdeněk Troška je přinejmenším v jednom oboru mistr. Zakomponovat reklamy do "děje" způsobem, jako to on udělal tentokrát, to chce opravdu velkou dávku sebevědomí či spíše drzosti.___P.S. Závěrečná píseň, v níž Petr Kolář procítěně zpívá například "Zebra močí a zírá, jak se z kaluže sbírám", také nemá chybu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Komedie vydělala za první víkend promítání 6,7 miliónů korun. Snímek se v kinech udržel úctyhodných třináct týdnů a za tu dobu vydělal celkem 33,6 miliónů. (pavlikv)
  • Řada záběrů vznikala přímo v pralese, který ukrýval mnoho jedovatých hadů. Proto k povinné výbavě štábu i herců patřily holínky. (blackrain)

Reklama

Reklama