Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

V Troškově podání nefunguje snad žádná scéna tak, jak by měla, a herci pod jeho vedením opět podávají neskonale trapné a otravné výkony (hlavně Eva Holubová je zde nesnesitelná). Přitom ten příběh by v rukách schopných tvůrců mohl být alespoň průměrnou komediální jednohubkou. BTW V Africe se to odehrává asi 15 minut a je to možná nejhorší (a nejnechutnější) část filmu. 10 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po filmu bylo, jestli stálo štábu a hercům za těch pár minut filmu odjet na natáčení do Afriky. No, asi stálo, ale ve filmu byly ty scény stejně zbytečné. Pěkná dovolená zdarma. Tedy za honorář...ale ona byla určitě neskutečně pracovní, žádná pohoda a safari :-) Stejně to zaplatili sponzoři. Pokud vás zajímají kteří, stačí prvních pár minut filmu a dozvíte se jejich jména. Herci hráli hrozně a Jaroslav Šmíd mi je navíc strašně nesympatický. Pointa postavy Jiřího Langmajera (Dr. Pištělák - kdepak už jsem to jméno slyšel? No ano, v jiné komedii! Ale tu autoři tohoto počinu asi neviděli nebo se jí nepoučili, protože ta byla vtipná.) byla povedená, nicméně, to velmi slabý děj rozhodně nepostavilo na nohy. Zlatá princezna ze mlejna, tam od čerta a vodníka podle představ Zdeňka Trošky pitvoření se očekávám...od "normálních" lidí, kteří vystupují v tomto filmu, mi to vadí. Pana Švandrlíka jsem měl velice rád, ale jeho prózy jsou o dost slabší, než krátké povídky typu Draculův švagr - byť i ten pohříchu herecky nezajímavý. Takže film nepřekročil stín ne úplně skvělé předlohy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s jinými filmy z Černého kontinentu mě napadají pro toto dílo názvy jako: "Vzpomínky na vejlet do Afriky", "Hotel Sranda" a hlavně "Producenti musejí být šílení".. Bakelitová komedie plná úmyslně obludných hereckých nevýkonů, uhýkaná jak hyperaktivní osel v říji a s jednou drobnou ošmatávací rolí, kterou si autor evidentně napsal na tělo, aby ji mohl úmyslně kazit a následně opakovat. Tetsuo konstatuje, že v Troškově lidové tvorbě nevystupuje žádná normální postava, jen karikovaní idioti a/nebo kurvy. Má naprostou pravdu, ale když se tak člověk rozhlídne, vidí jich kolem sebe plno, tak proč vlastně nezacílit na obsáhle spektrum zvýrazněním jeho povahových rysů? Nebude nakonec Zdenda nepochopený filmařský génius..? Ještěže jsem si na jiném kanále s trefným přídomkem "Cinema" spravil chuť poslední čtvrthodinou The Last of the Mohicans, jinak bych měl noční můry, kde by mě naháněl nahý se svou mambou obtočenou kolem pasu.. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Když se podívám okolo na ostatní komentáře, vidím spoustu negace, ale ne vůči filmu, ale vůči režisérovi. Já se tohohle pravidla nedržím, a udělám si na film vlastní názor, i když upřímně nesnáším Kameňák i Zdeňka Trošku. Film je adaptací oblíbené knihy nedávno zemřelého Miloslava Švandrlíka(který je/byl můj oblíbený humorista)Problém s jeho knihami je, že jsou špatně zfilmovatelné, protože ne vždy to co působí vtipně na papíře se ukáže jako zábava na plátně. I když každé druhé postavy vykoukne celebrita, a pár vtipů působí trapně, není to úplně braková zábava, ano je to situačn zábava a jednoduchá pro slabší vrstvy, ale pár vtipů vážně funguje a já se i párkrát zasmál, i když mám raději černý, či brtiský humor, obsazení až na pár výjímek bylo skvělé, kupříkladu Tchýmě Eva Holubová působí, že se pro tuto roly narodila, ano není to zázračný film, ale také to není brak, lidé hodnoťte fim a ne režiséra. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Nemocniční scény se natáčely v 8. patře nemocnice Na Homolce. Tři dny se točilo v barrandovském ateliéru, kde vznikala scéna s uříznutím bledé tváře Dr. Čeňka Dobeška. (TheSlezy)
  • Když přijede letuška poprvé sama k rodičům dr. Dobeška (Jaroslav Šmíd) a vystupuje z auta, je vidět v předním okénku odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno