Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

23.10.2010 ~ Troškovi by už někdo měl říct, že by neměl točit. Už nikdy. ~ Maestro Troška si vzal tentokráte na paškál nějaký Nepraktův vtip a skončilo to přesně tak, jak se dalo čekat. Průserem. ~ Seznámíme se s poněkud nepraktickým slušným svědomitým doktorem, který ale nemá příliš velké ambice a díky tomu ani peníze. To více méně nese v nelibosti jeho mladá manželka, která by se po boku doktora ráda viděla na vyšší noze, a hlavně je z toho na větvi její matka, Eva Holubová, která tohle nehodlá nechat jen tak. Dále se tu setkáváme se šarmantním dalším doktorem, který ví jak sehnat peníze a zalichotit ženám, prostě sukničkář. Nu a tento sukničkář začne lozit za ženou dobráka a potřebuje se ho zbavit. Dobrákovi tak dohodí lukrativní dlouhodobější práci lékaře v Africe. Dobrák tedy vyrazí, v letadle se seznámí s letuškou, která se do něj zblbne, ale protože je nejen dobrák nýbrž i blb, v zájmu domnělé záchrany života si ufikne kus prdele (a nedělám si srandu, tohle asi měla být bohužel vážně ta nejvtipnější část téhle "komedie"). Vrací se tedy domů jako idiot, sukničkář přestává mít kontrolu nad uháněčnou dobrákovou manželkou a hlavně její matkou a začíná mu jít "o krk". A tak dále, blabla blabla blabla. Bla. ~ Postav je tu více a s nimi i více jejich vlastních titěrných příběhů, ale nejsou ani zábavné, ani pro děj důležité, takže jsou tu naprosto k ničemu. Postavy jsou vyprofilovány zřejmě vtipně, to znamená, že tu není nikdo normální, ale všichni jsou extrém. Hnusní či krásní, hloupí nebo vychytralí. Několik vtipů se tu najde a možná, kdyby scénář psal někdo jiný než tady a nad Troškou držel dozor někdo s rozhledem větším než od hoštické Jednoty do hoštického kravína, mohla z toho být sice jednoduchá, ale za to koukatelná komedie a možná i s troškou dramatu. Takhle je z toho jen další česká trapná rádoby komediální sračka s Troškovým podpisem. Gratuluji a už PROBOHA NIC NETOČ! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Reklama

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

po kamenaku 3 dalsi film ktory ma iritoval, ci uz nechutnou syntentakovou hudbou, trapne prehravajucimi hercami alebo nevyraznou televiznou reziou bez napadu a invencie... toto jednoznacne nie je film do kina alebo pre mna... troska sucks.. Nedavno som si pustil kawasakiho ruzu a nechce sa mi verit ze oba filmy su z jadnej atej istej krajiny:-/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Já neznám slovo, které by vystihovalo tohle ..... Čenda je doktor, kterej má doma Marfušu a její mámu – jako z ruský pohádky. To ostatní je spíš jak ze zlýho snu. Salvy smíchu? Zapomeňte. Spíš se připravte na trapnosti a přiblblé scény, třebas sexuální. Ovšem existují i daleko horší filmy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vypadám jako člověk, kterýmu by se ostatní styděli dávat úplatky. 2.) Mám příšernou tchýni a nevěřím, že by ji něco trumflo. 3.) Nevím co dělat po kousnutí Mambou. 4.) Jsem autorem pomníku Zdeňka Trošky na Letný. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Troška a jeho další pokus o totální degradaci českého národa na bandu přízemních buranů. Pravda, co čekat od národa, kde nejpoužívanější papírovou věcí krom hajzlpapíru je bulvár Blesk, kde pelikán jménem Zeman usedá na svou pravidelnou stolici na Pražském hradě a kde Zdeněk Troška rozdává dobrému vkusu facky jednu za druhou. V paměti mi utkvělo několik scén, na něž bych opravdu velmi rád zapomněl. Při scéně, kdy si troška "hraje" se zadkem Jardy Šmída, se mi udělalo skutečně nevolno, chytl jsem barvu Rákosníčkova podpaží a mrákoty se o mě pokoušely jako snad nikdy. A Pogodová s džu-džu šamany mě bude dlouho strašit ve snech. Že já vůůůlse na tuhle krávovinu díval!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Na natáčení spolupracovali filmaři z filmového studia v Nairobi. (blackrain)
  • Ústřední skladbu k filmu s názvem "Doktor od Jezera hrochů" složili Petr Kolář a Viktor Dyk. (blackrain)

Reklama

Reklama