Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Fr 

všechny recenze uživatele

Já neznám slovo, které by vystihovalo tohle ..... Čenda je doktor, kterej má doma Marfušu a její mámu – jako z ruský pohádky. To ostatní je spíš jak ze zlýho snu. Salvy smíchu? Zapomeňte. Spíš se připravte na trapnosti a přiblblé scény, třebas sexuální. Ovšem existují i daleko horší filmy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vypadám jako člověk, kterýmu by se ostatní styděli dávat úplatky. 2.) Mám příšernou tchýni a nevěřím, že by ji něco trumflo. 3.) Nevím co dělat po kousnutí Mambou. 4.) Jsem autorem pomníku Zdeňka Trošky na Letný. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dalo se to přežít. kdo se však těší na komedii natřískanou humorem a Afrikou, bude velmi zklamán. Obojího si ve filmu moc neužije. Troška se tentokrát prezentuje v umírněném stylu, ale i tak sem propašoval svůj podivný druh humoru, který připadá vtipný snad jen jemu, aneb vtipe vylez. Příběh vypráví o poctivém a hodném doktoru Čenkovi Dobeškovi (Jaroslav Šmíd), který nemá velké uznání u své manželky (Tereza Bebarová) a hlavně tchyně (Eva Holubová) a neustále mu je předhazován ambiciozní a uznávaný primář Pištělák (Jiří Langmajer). A nemocnice v daleké Africe je dobrý důvod, jak dát vale všem problémům, a případně přijít k velkým penězům. Jenže problémy na sebe nenechají dlouho čekat a sotva se náš milý doktor aklimatizuje na zdejší podnebí, uřízne si břitvou kus zadku v domnění, že ho do něj uštknul jedovatý had. Je poslán zpět do Prahy, kde se jeho manželka mezitím spustila s doktorem Pištělákem a rozvod i nová známost (Alžbeta Stanková) je na spadnutí. Nevím, v čem tkví kvality Švandrlíkova bestselleru (knížní předlohu neznám), ale pokud se Troška držel předlohy, pak si nemyslím, že byla nějak mimořádně dobrá. Do hlavní role byl tak trochu překvapivě obsazen nepříliš charismatický, na to aby utáhl celý film, a hlavně dostatečně neokoukaný Jaroslav Šmíd, jehož postava však byla postupem děje poměrně upozaděna. Větší prostor dostala Eva Holubová v roli tchyně, která poslední dobou začíná hrát uřvané postavy a asi má dojem, že čím uřvanější, tím vtipnější. Tato uřvaná postava asi měla kompenzovat nedostatek vtipů v celém, ne zrovna krátkém filmu. Herecky sem příliš nezapadli ani Langmajer, Gondíková nebo Klepl. Lépe si s rolemi poradili Bebarová, Pogodová, Vladyka, Stanková, Novotný nebo Navrátil. Troška tam, kde ubral ze svého trapného humoru, režíruje zdatně, ale odbytá realizace (stíny mikrofonů na stěnách) příliš dobrý dojem nedělá a těch opravdu dobrých scén nebylo zase tolik, ale nějaké se určitě našly. V podstatě průměrný film s nevelkou porcí vtipu a solidním hereckým obsazením. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, smekám. Vrátil jste mě do doby před dvaceti lety, mezi omezené, prospěchářské a maximálně materialistické maloměšťáky, jejichž osobní vrchol a největší úspěch představují závistí zezelenané tváře sousedů a jejichž motto a životní filozofie samozřejmě zní "co je doma, to se počítá", popřípadě "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu". Myslel jsem, že tohle dědictví salámového socialismu už pomalu mizí, podle tvůrců ale výše zmíněné platí i pro Čecha roku 2010. Smutné, že? Když pominu fakt, že naprostou většinu postav jsem už po půlhodině bytostně nesnášel, nic pozitivního nemůžu konstatovat ani o mistrově pověstném "humoru". Co k němu říct? Pokud vám nepřipadá vtipné, když si někdo uřízne kus prd…, nejste cílovka (obyčejný nenáročný divák) a Doktorovi se obloukem vyhněte. Já se měl vyhnout také, zvlášť diskuzi po projekci, kde se pan režisér svěřil, že hroší řev je Troškův řev a přidal názornou ukázku. Hahaha. 30% za 3 povedené vtipy a fakt, že na kameňákovské dno jsme tentokrát nedopadli. Ale bylo to o fous. (předpremiéra CineStar ČB) ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která se dá pochválit, je Eva Holubová. Všechno ostatní je klasický podprůměrný Troška. Bůh ví, jaké by bylo hodnocení, kdybych znal knihu. Když to trochu přeženu, tak děj postrádá nějakou trochu normální linii běžného chování lidí a proto málo která postava jedná nějakým racionálním způsobem. Výsledek rozhodně není humor. Paradoxně těch pouhých 15 minut v Africe u jezera hrochů, je dost možná ta nejhorší část celého filmu. Troškovi výroky o tom, jak točí filmy pro českého diváka, ve kterých by se mohl poznat, mě začínají děsit. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Když MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) je na návštěvě u tchyně MUDr. Čeňka Dobeška (Jaroslav Šmíd) a dostane před sebe bábovku, tak nejprve ji dá tchyně hned vedle cukřenky, v dalším záběru už je ale jediný kousek zase u celé bábovky. (Chundys)

Reklama

Reklama