Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Harapes 

všechny recenze uživatele

Kolikpak to je let,co byl natočen dětský film(a velmi kvalitní)Kdopak by se vlka bál?Tři,čtyři??A od té doby nic,jakoby se na naše menší diváky pozapomnělo.Až do dnešního dne,kdy měl premiéru tento snímek Modrý tygr.A musím přiznat,že nápad s animacemi byli výborným nápadem,i obsazení dětskýh herců i dospěláků mi sedělo,až na herce,co hraje pana starostu..ten se tam vůbec nehodil a i když byl přeslizký,tak mě asi tímto nezaujal.Vyzdvihl jsem animace,ale musím přiznat,že mě zklamal děj filmu,kde jsem měl pocit,že se nic neděje a do dalšího záběru jsem musel čekat s obavami,jestli se tedy už konečně posune děj dopředu.Snímek je slušný,ale žádný zázrak se nekonal.Buďme rádi,že čeští filmaři si na rodiny s dětmi vzpoměli a doufám,že zase nebudeme na další film pro tuto cílovou skupinu dlouho čekat. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, jestli budeš pořád takhle hulit, tak ji nepřepereš nikdy !!" ;) Ačkoliv částečně chvályhodné motivace oživit dříve v tuzemsku velmi oblíbený a převážně dost úspěšně zvládaný filmový mládežnický žánr, který však dnes již platí za naprosto mrtvý filmový směr, na čemž si v poslední době vylámal zuby i příjemně nadšený Jirka Mádl, samozřejmě podobné snahy docela chápu.. Byť bych tedy Modrého tygra chápal spíš jako následovníka vyprázdněných nedětsky poetických filmů Oty Kovala, což by mě však s dostatkem informací od projekce nejspíš odradilo už předem.. Osobně bych se po natočení podobné zrůdnosti, za jakou Modrý tygr nakonec vzdor těm magickým animacím platí, schoulil do kouta a tvářil se jak Oukropek, ale právě na režiséra bych celou vinu neshazoval.. Nedotaženému snímku totiž především scházel kvalitnější scénář, který by nenechával tolik otazníků, a také dobrý dramaturg, který by chápal slova jako timing či pointa.. Nicméně výkony malých herců působí velmi přirozeně a Bára Hrzánová s Janem Hartlem rovněž nezklamali.. Inu, modrá je sice dobrá, vězte ovšem, že o tomhle mladém tygrovi, což lze vztáhnout i na režiséra Oukropce, to rozhodně říci nejde.. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dětský snímek připomíná svým námětem a vizualizací 60. léta, kdy podobných počinů vzniklo vcelku hodně. Dětská fantazie je kouzelná a se světem dokáže divy. Svojí jednoduchostí a jemným stylem vyprávění předznamenává, že je určen především pro dětské diváky, takže je pochopitelné, že ten dospělý jen nechápavě kroutí hlavou, cože je to zase za výtvor. Jistá naivita a nelogičnosti jsou zcela na místě. Všichni jsme byli děti a vzpomeňme si na svoje fantazírování. Casting na dětské role se povedl, což jejich herecké výkony potvrzují. Linda Votrubová a Jakub Wünsch byli velice přesvědčiví. Jan Hartl, coby legenda děckých filmů, si roli víceméně zasloužil. A Barbora Hrzánová už jen skvěle sekunduje. Po dětském filmu je až neuvěřitelný hlad, takže DÍKY alespoň za tento, který, jak jsem psal výše, připomíná šťastné období tzv. nové vlny. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, zatímco dobro je tu znázorněno mile, s letní atmosférou skleníků a chození na boso, zlo je debilní, že by to jeden nevymyslel. Starosta je ztělesněním blbosti filmařů, kterým se trikovka s tygrem kupodivu povedla. Koukal jsem se blbě, anebo tam fakt nebyl žádnej product placement? Přes všechny výhrady, docela solidní film pro opravdu malý děti s opravdu malými protagonisty. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním - animované pasáže s tygrem a ožívající dětské kreslené představy jsou skvělé, mají nápad i zajímavé provedení. Trochu slabší už je to ale s dějem. Film se rozjíždí pomalu a i přes zdánlivě velký problém, který musí hlavní postavy řešit, se tam vlastně nic moc neděje. Kromě toho mi vadily některé postavy. Chápu, že v dětském snímku musí být jasný záporák, ale zdejší starosta je hrozná karikatura. Naopak se mi líbilo nečekané vykreslení města, v němž se příběh odehrával - na dětský film netradičně ošklivé, ale působivé. Suma sumárum solidní tři hvězdy, není to ostuda, ale ani žádný zázrak české kinematografie. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)
  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama