Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, jestli budeš pořád takhle hulit, tak ji nepřepereš nikdy !!" ;) Ačkoliv částečně chvályhodné motivace oživit dříve v tuzemsku velmi oblíbený a převážně dost úspěšně zvládaný filmový mládežnický žánr, který však dnes již platí za naprosto mrtvý filmový směr, na čemž si v poslední době vylámal zuby i příjemně nadšený Jirka Mádl, samozřejmě podobné snahy docela chápu.. Byť bych tedy Modrého tygra chápal spíš jako následovníka vyprázdněných nedětsky poetických filmů Oty Kovala, což by mě však s dostatkem informací od projekce nejspíš odradilo už předem.. Osobně bych se po natočení podobné zrůdnosti, za jakou Modrý tygr nakonec vzdor těm magickým animacím platí, schoulil do kouta a tvářil se jak Oukropek, ale právě na režiséra bych celou vinu neshazoval.. Nedotaženému snímku totiž především scházel kvalitnější scénář, který by nenechával tolik otazníků, a také dobrý dramaturg, který by chápal slova jako timing či pointa.. Nicméně výkony malých herců působí velmi přirozeně a Bára Hrzánová s Janem Hartlem rovněž nezklamali.. Inu, modrá je sice dobrá, vězte ovšem, že o tomhle mladém tygrovi, což lze vztáhnout i na režiséra Oukropce, to rozhodně říci nejde.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Český film, který měl asi docela velké ambice. Není se čemu divit, spojení hraného filmu s animovaným je zajímavým kouskem a myslím, že v tomhle případě je to to jediné, co se doopravdy povedlo. Je neskutečné, kam se za posledních dvacet let dostaly české pohádkové, nebo rodinné filmy. To, co je chloubou české kinematografie v současné době představuje spíše opak. Nejhorší na tom je, že ani klasikové žánru už nic nezmohou, jak nám dokázal film "Saxána a lexikon kouzel". Z českých pohádek se vytrácí lehkost, krása a jsou spíše filmy, které jsou poplatné době, což zní hrozně, ale také konzumu. Musíme točit pohádky, které by mohly zaujmout i za hranicemi, kde podle všeho mají hodně špatný vkus. Chceme se přiblížit americké produkci, ale neuvědomujeme si, že americká produkce má skvělou tradici pohádek pouze v těch animovaných. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/modry-tygr-2012-30.html ()

Reklama

Harapes 

všechny recenze uživatele

Kolikpak to je let,co byl natočen dětský film(a velmi kvalitní)Kdopak by se vlka bál?Tři,čtyři??A od té doby nic,jakoby se na naše menší diváky pozapomnělo.Až do dnešního dne,kdy měl premiéru tento snímek Modrý tygr.A musím přiznat,že nápad s animacemi byli výborným nápadem,i obsazení dětskýh herců i dospěláků mi sedělo,až na herce,co hraje pana starostu..ten se tam vůbec nehodil a i když byl přeslizký,tak mě asi tímto nezaujal.Vyzdvihl jsem animace,ale musím přiznat,že mě zklamal děj filmu,kde jsem měl pocit,že se nic neděje a do dalšího záběru jsem musel čekat s obavami,jestli se tedy už konečně posune děj dopředu.Snímek je slušný,ale žádný zázrak se nekonal.Buďme rádi,že čeští filmaři si na rodiny s dětmi vzpoměli a doufám,že zase nebudeme na další film pro tuto cílovou skupinu dlouho čekat. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dialogy i reáliemi současný film s tajemnem, kterému přispívá důkladná výprava. V mluveném slovu by to zasloužilo dost přidat, aby se využil veškerý potenciál natočených záběrů, ale jako dětský standard v linii tvorby 70.let film zaručeně obstojí. Nejen Balkánem inspirovaná hudba Kudláč+Aust. Dětské 3-4* ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pokus o návrat k tradičnímu českému rodinnému filmu, který je zajímavý ve svých animovaných představách a bohužel slabý ve všem ostatním. Nevím, děti bude Modrý tygr možná bavit, ale na mě to působilo převelice neohrabaným dojmem, průměrnou režií a tuze nevyrovnaným hereckým obsazením. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)

Reklama

Reklama