Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

UncleSam 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková příjemná, kouzelná pohádka. Líbila se mi, jako dospělému divákovi, a myslím, že se líbila i dětem v sále. První minuty se těšíte, jak ten tygr vlastně bude vypadat, příběh plyne pomalu, ale rozhodně není nudný. Tenhle film je hlavně o těžké představivosti a mě se líbila jak jeho vizuální, tak hudební stránka :) ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu bych především vytkl nesourodý scénář a herecké výkony. Co bych naopak pochválil, jsou vkusné, různorodé animace, které se táhnou průběhem filmu. Zvláštně abstraktní svět ve kterém se odehrává triviálně-dětsko-kouzelný příběh, mě nadšením ze sedačky rozhodně nezved. Potenciál velký, výsledek průměrný. Nejlíp se mi koukalo na modrého tygra :) ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Koukatelný český film pro děti, který si však myslí, že k pobavení stačí jedno pěkné zvířátko a několik povahově vyhraněných charakterů. Celou stopáž to bohužel neutáhne, občas jsem se nudil. Několikrát jsem zapochyboval, v jaké době se to mělo odehrávat. Retro atmosféra kombinovaná s plány na moderní velkoměsto působila místy směšně. Slabší tři hvězdy. *** Ve zkratce: Jé, hele, tygr. A je modrej! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tak nudné, že jsem to přepnul a neviděl konec a ani mě nezajímá. Schizofrenní snímek, kdy se animové snové sekvence střídají s hranými a to podpořené nesympatickými rolemi a herci (tu Votrubovou bych zabil). Zbytečný film stejně jak Kuky se vrací, na tenhle snímek jsem si při puštění tohohle vzpomněl. A abych si opět zaryl, tak pohádka na Štědrý večer má 38 procent. ()

Alenka. 

všechny recenze uživatele

Animované sekvence a ilustrované věcičky jsou neuvěčitelně nádherné, hravé, tajemné...prostě lábuž a dokonalost! Aby taky ne když výtvarnou stránku dělal Horváth. To je bohužel tak 10 minut filmu. Těch zbývajících 80 je neskutečná nuda k uzoufání...což je smutné, když pro něco tak neuvěřitelně nádherného musíte trpět skrz něco takového. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama