Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

katasta 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád, ale bohužel stále je to pravda, nové české pohádky stojí za velké kulové, a možná ani to ne! Nemá to žádný příběh, všechno je jenom ohromně patetické, slaboduché, povrchní, přímočaré, jakoby to vymýšlelo pětileté děcko, a i to by možná mělo více fantasie. Celé je to nuda, občasné vložené rádoby písničky jsou strašné a otravné, charaktery jsou k pláči....jednu hvězdičku dávám za těch velmi málo úsměvných momentů, co se tam našly. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen za vždy skvělého Miroslava Donutila a k mému překvapení skvěle hláškujícího Petra Nárožného * nedám. Celá pohádka je výsostně trapná. Efekty naprosto pofidérní. Herecky až na pár vyjímek ubohé. Naprosto nevěrohodně interpretovaná doba. Naprosto debilní děj. Pohádka se táhne odnikud nikam. Naštěstí po hodině a půl přijde vynucené rozuzlení. Trapas, průser, odpad. Nebýt Donutila, vypínám. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi myšlenka příběhu. Že když se člověk z lásky vydá na pomoc lakomým lidem, je postaven před rozhodnutí obětovat život svůj anebo nejmilovanější osoby. A nůž na krk přitom položí hodná víla, která zprvu sama nabídla pomocnou ruku. A také nerozumím tomu, proč si někdo dá tu práci získat do vedlejších rolí špičky Donutila, Stašovou, či Nárožného, a do úlohy hlavního krasoně obsadí bambulu, co vypadá, že neumí do pěti počítat. Naopak k pochválení budiž příjemná atmosféra ve vesnici, již zmíněná vedlejší herecká esa, hezké vykreslení božstva, a pěkné dosazení do české kotliny. Byť s trochou Islandu nebo co to bylo... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že nejlepší roky českých pohádek jsou přece jen pryč, ale zrovna tahle pohádka má ještě celkem dobré postavy a hlavně zajímavý příběh. Co nesedí, to je zpracování, které je díky digitálním trikům jednoduše podivné. Nevypadá to pěkně a myslím, že ani dětem seto místy nemusí líbit. Je ale hezké celkem standardní rozdělení dobra a zla a zápletka, která musí dopadnout dobře, ale chcete vědět, jak se k tomu dobrému konci dojde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vyřiď všem, že až bude nejhůř může za mnou přijít jenom Květuška..... Jednou si Dešťová víla vyšla na průzkum veřejného mínění na chudáky. A tak se stalo, že živly ovládající zemi udělaly poradu a rozhodly: lidi jsou špatní, nechali jsme je dlouho bez dozoru a za trest nedostanou vodu. Ani svěcenou! Samozřejmě čistá láska .... jasný je to každýmu, kdo viděl někdy nějakou pohádku...... Květuška jde za vílou, Ondra za Květuškou a já zjišťuji, že si přeji, aby to konečně skončilo. První půlka celkem ujde, ale když dojde na putování a plnění úkolů, je všechno pryč. Je to chudé dějem i obrazem. Kladem je zajímavé herecké obsazení, herci (překvapivě) hrají ,,normálně“, jako by se snažili improvizací zaplnit prázdná místa po myšlenkách, vtipu a ději a též dialogy nejsou vrcholem trapnosti. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Přeji si poroučet větru - dešti. 2.) Hledám osobu zodpovědnou za povodně. 3.) Chci vidět M.Donutila v podobě J.V.Stalina. 4.) Věřím na víly. 5.) Nevěřím na lásku. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sa objavili lokácie Islandu: vodopády Dettifoss a Gullfoss, pohorie Landmannalaugar (Dúhové hory) a oblasť Námafjall s plynnými fumarolmi (oblasť Mývatn). (haffen)
  • Natáčení probíhalo v roce 2009 v atraktivních exteriérech nejen v České republice, konkrétně například v Zubrnicích, ve skanzenu v Přerově nad Labem či v Kouřimi, ale taktéž na Islandu. (Lynette)
  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Vici Kerekes, představitelky Květuška, ji při postsynchronech nadabovala mluveným slovem i zpěvem Hana Kusnjerová. Stejná dabérka jí propůjčila hlas i v pozdějším filmu Sedm dní hříchu (2012). (funhouse)

Reklama

Reklama