Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Mára byl spokojený a dokonce nadšený. Mně bylo smutno...asi z toho že tvůrci spoléhají, že na pohádku přijdou děti a ty mohou ošálit. Ale zapomínají, že s dětmi chodí i jejich rodiče a ty jim TO nesní. Tragické herecké výkony(ne všechny, ale...), výprava, příběh....snad jediné co samo o sobě ode mne dostává hvězdu je hudba Petra Hapky, Na druhou stranu od pana Cieslara jsem to mohla čekat.... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mám práci !! Nevidíš ?!" - "No, proto mě taky poslali, abyste se nepředřel.." ;) Až neuvěřitelně pozoruhodná filmová pohádka, bohužel zejména v tom negativním smyslu slova, Milana Cieslara, jehož rukopis, jakkoli pochybuji, že by mainstreamový divák dokázal jmenovat alespoň dva jeho bijáky, se omezuje na naprostou chladnost a neživotnost snímku, která dokáže promrhat i exteriérní záběry islandské přírody.. Jen další narativně vyprázdněná báchorka s rozbředlými hodnotami, která však nedostojí ani základním žánrovým schématům a vzorcům a jen drze cituje klasiku zoufale zatíženou nostalgií.. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

V pár ohledech super a inovativní pohádka, která je i přes průměrné hodnocení na současnou českou tvorbu vlastně nadprůměrná. Pomohlo by jí trochu více vtipu, jinak je taková nemastna neslaná, ale povedla se volba herců i výprava. Naprosto tragické jsou bohužel efekty hodné TV filmu, tak tristní kousky se vážne nedají odpustit v celovečerním snímku z 21. století. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Poměrně zbytečná pohádka. Slabý scénář, který sice staví na klasickém odkazu českých pohádek, ale nedokáže jej ničím obohatit. Navíc tři úkoly dešťové víly jsou tak odbyté, že nevzbuzují ani napětí, ani překvapivé rozuzlení. Samotný děj je podivně roztříštěný a zkratový, postavy velmi ploché a nesympatické a výprava a triky spíše dávají vzpomenout na nechvalně proslulé štedrovečerní pohádky České televize. Obohacující je akorát exotické prostředí Islandu, který uměl nadaný kameraman Faraisl využít a jediné opravdu komické momenty má na svědomí lékař v tradičním podání Petra Nárožného. Zbytek stopáže má pak dost uspávající účinek. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně docela překvapení. Musím se přiznat, že jsem od tohoto počinu moc neočekával. V této pohádce vidíme solidní herecké výkony a pěkný příběh, kdy venkované mají spor s nadpřirozenými živly. Chválím hudbu pana Hapky. Rovněž kostýmy byly pěkné. Z Dejdara, který představoval oheň, šel docela strach. Paní Vlasáková se přesně hodila na dešťovou vílu. I Labuda, představitel slunce, nezklamal. Tato pohádka se celkem povedla. Myslím, že v posledních letech se lepší nenatočila. Komentář píši dvě hodiny po zhlédnutí a ještě teď mě hřeje příjemný pocit, že jsem tento snímek viděl. Hodnotím lepšími třemi hvězdami a jsem rád, že pohádky nevymřely. V nejbližší době chci vidět Peklo s princeznou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Při pozorném sledování filmu lze vypozorovat, že záběry pohádky pořízené u vodopádů na Islandu jsou shodné s úvodní části filmu Prometheus (2012). (MartinM)
  • Natáčení probíhalo v roce 2009 v atraktivních exteriérech nejen v České republice, konkrétně například v Zubrnicích, ve skanzenu v Přerově nad Labem či v Kouřimi, ale taktéž na Islandu. (Lynette)

Reklama

Reklama