Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím se tahle pohádka liší od těch typických televizních v poslední době je to, že tam jsou záběry islandské krajiny. Bylo to moc zdlouhavé, v pohodě by se tato pohádka vešla do 60 minut a možná by si tak vysloužila 3*. Ty písničky tam byly strašné. Nechápu, proč tu nejhodnější ze všech tak trápili, aby potrestali pět lidí z celé vesnice... spravedlnost nade vše co? Ten Ondra byl taky pěkný debílek, když si jde tančit s Betty a nechá se od ní líbat, jak kdyby Květuška neexistovala. Co mě naprosto dostalo a fakt jsem se zasmála byl ten "olymp aka sluneční hrad" a jeho "obyvatelé" - Dejdar jako oheň, Labuda jako slunce atd... nemohla jsem.. a nejlepší ze všeho byla scéna, kdy žrali sorbet a koukali se na to, co se odehrávalo ve vesnici jak na plátno v kině:) P. S. Zajímalo by mě, kde vzali tehdy v českých zemích nějakcí kočovníci meloun. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi myšlenka příběhu. Že když se člověk z lásky vydá na pomoc lakomým lidem, je postaven před rozhodnutí obětovat život svůj anebo nejmilovanější osoby. A nůž na krk přitom položí hodná víla, která zprvu sama nabídla pomocnou ruku. A také nerozumím tomu, proč si někdo dá tu práci získat do vedlejších rolí špičky Donutila, Stašovou, či Nárožného, a do úlohy hlavního krasoně obsadí bambulu, co vypadá, že neumí do pěti počítat. Naopak k pochválení budiž příjemná atmosféra ve vesnici, již zmíněná vedlejší herecká esa, hezké vykreslení božstva, a pěkné dosazení do české kotliny. Byť s trochou Islandu nebo co to bylo... ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se jen kvůli Vice, která se mi líbila i tady, stejně jako vtipní Miroslav Donutil nebo Petr Nárožný. Hudební složka není špatná, zpívané písně tolik nezaujaly, ale Petr Hapka složil příjemný doprovod. Rozhodně to bylo hudebně daleko stravitelnější než Tři bratři, které jsem viděl před pár dny. Trochu chybí napětí, mohlo to být v několika momentech daleko dramatičtější. Vůbec pak nechápu obsazení Jakuba Gottwalda, to byl krok hodně mimo. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

milé děti, nesmíte věřit všemu, co v pohádkách vidíte - konkrétně blonďáci, co všechno prospí, a odvážné zrzky, které za ně jdou na quest, tak to v realitě života opravdu nebude... ale konkrétně k filmu: slušně obsazená záležitost, která je mezi ostatními novodobými počiny tohoto žánru celkem příjemným překvapením. nechybí tradiční pohádkové hodnoty, a přitom si film zachovává i moderní look. ačkoliv se domnívám, že kdyby vzalo Slunce lidem místo vody pivo, na misi se jich vydá mnohem víc... 70% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Dešťová víla patří k těm lepším pohádkám, které Česká televize vyprodukovala. Sice je Ondra v podání Jakuba Gottwalda totální poleno, ale Vica je naprosto skvělá. Celému tomu velebí hudba Petra Hapky, který opět odvedl dokonalou práci. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Vici Kerekes, představitelky Květuška, ji při postsynchronech nadabovala mluveným slovem i zpěvem Hana Kusnjerová. Stejná dabérka jí propůjčila hlas i v pozdějším filmu Sedm dní hříchu (2012). (funhouse)
  • Natáčení probíhalo v roce 2009 v atraktivních exteriérech nejen v České republice, konkrétně například v Zubrnicích, ve skanzenu v Přerově nad Labem či v Kouřimi, ale taktéž na Islandu. (Lynette)

Reklama

Reklama