Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Kicune 

všechny recenze uživatele

Mamas & papas je zajímavá sonda do problematiky mít či nemít děti. Příběh čtyř párů je ovšem postaven dost škatulkovitě – tedy někdo po dítěti touží, ale nemůže ho mít a naopak. Pomineme li objevující se předsudky, klišé a roztřesenou kameru, vyvstávají pouze emoce a pár nezodpovězených či ponechaných na představivosti diváka scén. Chladné, ovšem s malou nadějí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi silný psedodokument o vztazích rodičů a dětí v různých životních situacích.. Na můj vkus se tam málo mluvilo, ale zase na druhou stranu si člověk více musí domýšlet a více příběh cítí.. Zkritizovat musím podivné sestříhání filmu, které není nijak logické a ani mi tam nesedne.. Moje oblíbenkyně Zuzana Bydžovská byla famózní :-))) Jinak celkový dojem z filmu v českých luzích a hájích je na **** ()

Reklama

Swansea 

všechny recenze uživatele

Je těžké přidat něco nového k výstižným a zajímavým komentářům např. snoopik, Ja.cek, kombajn, Kriss_tyna. Tak alespoň citace samotné autorky : "Ať už se člověk rozhodne dítě mít nebo ho z nějakých důvodů odmítne, jeho život se kvalitativně zásadně změní. Nelze udělat krok k rodičovství a zůstat přitom nepoznamenaný." "O dítě se budete vždycky bát, od tohoto strachu vás nikdy nikdo už neosvobodí. Na jednu stranu se tímto stavem stáváte až trapně zranitelní, na druhou ale získáváte velké bohatství." ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Po manýristických a protimužských Tajnostech jsem byl připraven na nejhorší. Ale Alice Nellis mě příjemně překvapila, i když samotnému filmu se dá vytýkat mnohé. Tím hlavním problémem je nepropojenost symbolické a reálné složky. Jedna vysvětlující scéna až na závěr nedává divákovi v průběhu filmu prostor pro interpretaci. Interpretační klíč musí být obsažený už v začátku a jeho absence staví diváka do obtížné pozice, protože mu uniká celá konstrukce a film se pro něho stává jen sledem epizod více méně blížících se skutečnému stavu. Kdybych měl být objektivní, dám tři hvězdičky, ale protože jsem ve svém životě stejné situaci jako racionální hrdinka, kterou hraje Z. Bydžovská, tj. stojím na písku před mořem emocí, potřebuji se v něm naučit potápět, abych třeba potkal to, co mě přesahuje, dávám o hvězdičku víc. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Někdo mít děti může, někdo ne, někdo je chce a někdo ne. O tom by se dal natočit dobrý film, ale tenhle to teda rozhodně není. Celé je to tak špatně zahrané a zrežírované, že ani vracečky v čase nic neozvláštnily, natož aby filmu nějak pomohly. Spíš ještě víc umocňují celkovou nemohoucnost tvůrců, kteří nám chtěli naservírovat něco extra, ale to se jim jaksi nepovedlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zuzana Bydžovská získala Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (M.B)
  • Režisérka hercům před natáčením nedala přečíst scénář, jen je seznámila s jejich postavami a vzájemnými vztahy. Přála si, aby se herci vyjadřovali vlastními slovy. (oje)

Reklama

Reklama