Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud to měl být film pro děti (mládež), tak tam ti dospělí zaclánějí zbytečně často. Nemluvě o tom, že málokdo tu vypadá jako větší ubožák než Pavel Kříž. Hlavní problém je, že to bylo původně točeno jako televizní seriál, takže tenhle sestřih do podoby celovečerního filmu vypadá jako slepenec řady více či méně zajímavých scén, který nedrží dvakrát stabilní tvar. Třeba je seriál lepší, když má na jednotlivé postavy víc času, ale já po tomhle stejně nemám žádnou chuť, abych to zjišťoval... ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza hrůzoucí, tady si někdo buď zase spletl žánr, nebo nevím, co znamená "rodinný film". Vždycky jsem si myslel, že to je film, který se má v ideálním případě líbit celé rodině, film, ze kterého si má každý vybrat něco, a nikdo se kvůli tomu, že se na něj dívá, nemá cítit trapně. Jenže Ať žijí rytíři snad nemůže zaujmout nikoho staršího pěti let (čili bych tohle dílo nenazýval ani dětským filmem, spíš předškolní podívanou), což je dost hrozné. Z pohledu dospělého chybí Janákovu počinu naprosto všechno - příběh, humor, atraktivní podívaná na cokoliv (kohokoliv) živého či neživého, atmosféra, smysl. Herci jsou vesměs příšerní (ti dětští se, pravda, tu a tam snaží, ale k ničemu to není) a především Pavel Kříž by za svůj výkon zasloužil pověsit z hradeb hlavou dolů. Fuj. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

Charon11 

všechny recenze uživatele

První díl TV seriálu se zdál být odpovídající TV- kvalitě. Kvalita má bohužel klesající trend. Pominu pomalé tempo, skřípající scénář, ale herecké výkony a dialogy to nejde přehlédnout. Mezi slabšími hereckými výkony vyčnívá doslova trapně přehrávající Pavel Kříž. Co poslední dobou tento "herec" předvádí je neskutečné a nechápu režiséry, že po takové šmíře sáhnou! Opět pominu komicky vypadající "bitvy" na křížové výpravě (když nemám peníze na pořádnou bitevní scénu, raději ji vynechám nebo ji zahalím do šera, mlhy, písečné bouře....cokoliv jen ne to co bylo předvedeno, ale nemohu opomenout dialogy. Ten kdo je psal byl buď hoštapler nebo na drogách. Děti chvíli hovoří skoro staroslověnštinou a hned zase jako by se vracely z odpoledního vyučování v r.2010. To fakt nechápu. Škoda, filmů z doby středověku je opravdu málo a kvalitní české vytvořili snad naposledy páni režiséři Vláčil a Vávra. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Ať žijí rytíři odráží ve středověku ducha současnosti; chybí zde pohádkovitost, zlo má lidskou tvář a dobru musí stejně nakonec pomoct slaboši a zloději. Janák coby režisér a scenárista snímku pak skončil na půli cesty; tam, kde je výborná kamera a hudba, tam selhává příběh a herecké výkony. Možná by se proto film lépe vyjímal rovnou v nedělním programu České televize, než na plátně kin. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Původní název plánovaného sedmidílného seriálu byl „Než se táta vrátí“. (Taninaca)
  • Lokace natáčení: Novohradské hory, Český kras, Českolipsko, Lipnice, Křivoklát, Hlubočepy a hlavně úžasná tvrz Cukenštejn (POMO)

Reklama

Reklama