Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (382)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

panika v městečku je opravdu velmi divoký a "panikářský" film, jehož děj je někdy téměř obtížné sledovat.. Jeden šílený nápad střídá druhý a má to všechno tempo jak některé závody formule 1, ale na druhou stranu, tvůrcům postupně pomalu docházejí nové nápady, což se snaží chytře zakamuflovat vyhrocenou akcí a super pointama. A vcelku to vychází. I když jsem viděl rozhodně i vtipnější filmy, a moje přehnaná očekávání nějakého opravdu pro mně úžasného humoru, která vycházela z těch všech nadšených komentářů zde, byla trochu zchlazena, stále je to velmi velmi zajimavý počin, už jen vizuálem, který sám o sobě někdy působil vtipněji než dialogy a příběh jako takový. Ale i když vše nebylo stoprocentně tak, jak mohlo být, budu si tento svěží a zábavný film určitě pamatovat. A ta "exotická" francouzština taky zapůsobí jako plusový faktor. A hlavní postavy, hlavně ten kovboj a indián by měly vyhrát nějakou cenu za nejsympatičtější postavy od Krtečka :)) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uááá, tak to jsem nečekala. Proč takový hravý film dávají na čt2 od 9 večer? Však je to super pohádka pro děti, není tam nic brutálního, erotického a drastického, takový film by mohli pouštět klidně v sobotu ve 3 odpoledne. Film mi hodně připomínal hry dětí, které vymýšlí neuvěřitelné příhody svých plastových hrdinů a co vidíme ve filmu, to musely snad vymyslet jedině děti. Ponořuji se do děje a mám pocit, že sleduji hru dětí někde ve školce s postavičkami a sled událostí je naprosto nepředvídatelný. SPOILER: vědci, kteří zmlátí mamuta, krávy jako munice, partička karet na padajícím kusu skály, milostný tanec prasete s chobotničkou nebo vášnivý hasič s pěnou, který hasí třídu. To jen tak někdo nevymyslí :))) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě "Panika v městečku" vrátila do dětských let, kdy jsem si s podobnými postavičkami hrávala, na druhou stranu byla pojata až příliš dětinsky ("dětinsky" není nejlepší slovo, ale výstižnější mě momentálně nenapadá). Animace je nicméně velmi příjemným zpestřením, z čehož vyplývá, že Francouzi původně měli nakročeno správným směrem, během scénáře však šlápli vedle a pokračovali tak (bohužel) až do konce. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bezvadná animace, bezvadné fóry, zajímavý děj. Akorát tomu chybělo nějaké vnitřní kouzlo jako mají Pixaři, abych mohl Paniku v městečku hodnotit plným počtem hvězdiček. Bylo ale úžasné sledovat tu míru invence, která v západní Evropě je, a která u nás naproti tomu není vůbec (nebo je dobře skrytá), což je velká škoda. 85% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem si říkal: "Cože, to už to skončilo? Vždyť muselo uběhnout teprve deset minut." Film má opravdu velké tempo a nenechá vás ani na vteřinu vydechnout. Rychlé pohyby, rychlé dialogy ve francoužštině a rychlý spád. U tohoto filmečku mě nejen bavili povedené hlášky, ale i animace. Nebo spíše pohyby a gesta některých postaviček. Takže pokud se nesmějete právě nějakému vtipu, smějete se animaci. Skvělé odreagování po náročném dni. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama