Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (382)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný seriál jsem jako děcko měl strašně rád a na film se chci podívat už několik let - jen jsem si na něj vzpomněl až teď. Ale stálo to za to, mě tahle absurdnost dost sedla a bavil jsem se dobře, jen mi to teda místy přišlo až moc pitomé (i na film pro děti). Jinak jsem ale spokojený. Navíc tvůrci si zde krásně vyhráli s naprosto banálním dějem a po celou tu dobu jsem se nenudil, ačkoli ke konci už je znát, že některé scény jsou natáhnuté kvůli tomu, aby to mělo aspoň hodinu. O bůhvíjaké originalitě bych ale nemluvil - znám Gumballův úžasný svět a Panika v městečku na něj v míře absurdity a nápadů fakt nemá. Slabé 4* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

I když pro podobný typ filmu sedí spíše formát Večerníčku (viz Panique au village), jde o koncept a zpracování natolik originální, které nemá v současné animované tvorbě obdoby a plné hodnocení je naprosto zasloužené, stačí vzpomenout na googlujícího koně či jen na indiána valícího se ze schodů, sranda k popukání. Geniální! Jednoduché! Naprosto odzbrojující! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bezvadná animace, bezvadné fóry, zajímavý děj. Akorát tomu chybělo nějaké vnitřní kouzlo jako mají Pixaři, abych mohl Paniku v městečku hodnotit plným počtem hvězdiček. Bylo ale úžasné sledovat tu míru invence, která v západní Evropě je, a která u nás naproti tomu není vůbec (nebo je dobře skrytá), což je velká škoda. 85% ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Trojice přátel a spolubydlících – Kůň, Indián a Kovboj – zažijí spoustu bizarních situací v této akční surrealistické komedii, v níž belgičtí animátoři Stéphane Aubier a Vincent Patar rozpohybovali plastové figurky z dětství, a to technikou zvanou stop motion. ~ Film je snovým dětským světem, kde neplatí logika ani základní fyzikální zákony a kde se setkáte se spoustou bláznivých nápadů a gagů. První půlhodina rozhodně lepší než zbytek, nicméně přesto lze Panique au village jako oddychovou záležitost jednoznačně doporučit. Protože kde jinde uvidíte koně ve vaně, krychli z padesáti miliónů cihel na střeše domku anebo krávy létající vzduchem sem a tam!!? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Paniku v městečku znám coby seriál, proto jsem i od filmu očekávala podobnou řachandu, ale možná byla má očekávání příliš veliká. Baví mě ta animace, to, že je to naprosto surrealistické a tak odlišné od mainstreamu, baví mě ústřední trojice, kdy Kůň je chytřejší než Indián a Kovboj dohromady, ale prostě to bylo jenom šílené a zábavné vrstvení poťouchlých nápadů na sebe, jen ne tak třeskutě vtipné jako útržky seriálu, co jsem viděla. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama