Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (381)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechapu, jak muze mit tahle totalni demence 86%, protoze pitomejsi animak uz jsem dlouho nevidel. Naprosto bezpribehova volovina, kam tvurci perou sice docela originalni, ale zaroven znacne stupidni scenky jednu pres druhou, proste co je zrovna napadlo, to tam narvali a je uplne fuk, ze to je uplna debilita. Animace je sice originalni, ale sledovat divnej mix mezi plastelinou a hnusnejma figurkama neni zrovna nic moc prijemnyho a me proste prisla animace hnusna. Obzvlast, kdyz kuli tomu vsechny postavy chodi, jak kdyby je nekdo mesic nakladal do prdele a jeste meli epileptickej zachvat. Dabing je taky lahudka, tolik upistenejch a homousskejch hlasku se jen tak neslysi. Kdyby to aspon bylo vtipny, ale to fakt ne, nevim no, asi precejen potrebuju trochu vic, nez jen klepajici se a pistejici postavicky, abych se aspon trochu zasmal. Jediny plus je, ze to ma jen 70 minut, dyl bych asi neprezil. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie jsou začasté postaveny na gagu, provozovaném nějakým neurotikem. Žabodlabálkům to přijde evidentně veselé, mě to nutí k zamyšlení, zda by se onomu jedinci i světu neulevilo, kdyby se našel hrdina s povolením jej utratit. Luisa z Funíkova byla spasena vynikajícím dabingem od papá rodu Filipovských, jinak by na mé já tento archetyp potrhlého ústřeďáka galských humoriád působil obdobně. Panika ve štatlu je pokusem o přenesení chaotického ftipkování do světa za zrcadlem. To vše za pomoci gumového indoše, kovboje a nadrbaného oře. Všichni, kteří si našli v díle porci originality, neotřelého houmra či dokonce ,,gejzír nápadů", mají nepochybně pravdu. Mě to sralo jako notorika kofola. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vyborný a ujetej nápad udělat pohádku takovýhlem dosti zajímavým a srandovním stylem a vyšla z toho nakonec výborná, skvěle zpracovaná pohádka s vtipným dějem a postavami v něm Kůň, kovboj a indián trojka jeden srandovnější než druhej a i ostatní věci jsou tam dobře udělane prostě celá ta pohádka je fantastická s výbornou francouzskou hudbou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nesdílím obecné nadšení nad tímhle celovečerákem, i když se nepochybně jedná o originální záležitost, která by ale mnohem víc vynikla v podobě série krátkometrážních filmů. Takový seriál podle všeho existuje a rád mu věnuju svou pozornost, jakmile se u nás objeví. Panika v městečku staví na naprosté ulítlosti postaviček i děje, je to takové animované dada, kdy člověk přemýšlí nad tím, co si scénárista a výtvarníci šlehli, než něco takového stvořili. Ale jak jsem napsal výš, celovečerní film chce něco víc než jen neúctu k zaběhaným pravidlům a velkou fantazii. Celkový dojem: 55 %. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelně hravá záležitost, u který jsem se místy od srdce smál, protože kde jinde máte možnost vidět to co tady? Osel hraje na bicí, krávy skáčou padákem a celé se to točí kolem tří spolubydlících a to sice Koně (který miluje jízdu autem a rád se sprchuje) a naprosto pomateného Kovboje a Indiána. Viděl jsem ne až tak málo věci, ale tohle je dost možná jedna z nejoriginálnějších záležitostí, se kterou jsem měl dosud možnost se potkat. Škoda, že to místy trošku kolísá, protože jinak by to byl naprosto 100%-ní zážitek. Takhle je to jen 90%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)

Reklama

Reklama