Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak zareagovat na nonkonformně oblečenou dívčinu, která zazvoní u vašich dveří s větou „Dobrý den, můžu použít váš sporák?“? Osud přináší nečekané situace. A pak se zlomyslně pochechtává nad naším způsobem jejích řešení. Připravit večeři pro svou rodinu se nakonec ukáže být stejně zásadním problémem jako neochota jistých členů oné rodiny danou večeři pozřít, či se jí vůbec zúčastnit. Večeře s April zjevně nestála mnoho peněz, ale její nenásilný humor a situace „jako ze života“ pobaví více než kdejaká vysokorozpočtová podívaná. Nevím, šlo-li o záměr, ale společnost (umně zamaskované) Katie Holme mi byla mnohonásobně příjemnější nežli čas trávený se zbytkem její famílie. Šlo o nesympatické figurky, z nichž byla nejvíce iritující matka, jejíž postavu scénář nejspíš popisoval jedinou větou: „chová se divně a má depku“. Přesto je April rozhodně více než jenom Hedgesovou rozcvičkou na výtečného Dana. 70% Zajímavé komentáře: ChewieDC, ScarPoul ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu snad nelze mluvit ani jako o nízkorozpočtovém. Lépe by se hodilo amatérský snímek. To ale v žádném případě neznamená, že není kvalitní. Scénář má v sobě velký potenciál, je hravý a přitom lidsky smutný. Některé situace by se daly rozehrát lépe či je ještě více vygradovat. Každopádně výprava na díkuvzdání na pozvání černé ovce rodiny April stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Misery 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od tohoto filmu moc nečekala, zvlášť po přečtení ostatních komentářů. Ještěže jsem na tebe nedala, Prubnere! Večeře s April čerpá své kouzlo právě z toho, že je natočena na digitální kameru. Plnění krocana vám pak může připadat trochu jako dokument, ale o to je vtipnější a zajímavější. Z hereckých výkonů mě asi nejvíce zaujala mladá Alison Pill a to krátkou scénou - výrazem v obličeji, když jí matka řekne, aby už mlčela a nezpívala. Zápletka je jednoduchá, děj jde rychle kupředu a April nakonec nachází pomoc (stejně jako osadníci z Mayflower) u lidí jiné rasy i vyznání. Není na škodu si po záplavě "velkých" filmů s "velkými" poselstvími někdy dopřát taky film s poselstvím úplně prostým: Nezáleží na tom, jestli si rozumíme (jazykově či názorově), důležité je, abychom se měli rádi a naučili se spolu na světě žít... Hawk! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jé, ona Katie Holmes není jenom hezká, ale umí i hrát? Proč to nepředvádí v jiných svých filmech? Hodně příjemnej film opět na téma "krev není voda". Opravdu hezkej a místy zábavnej příběh ze sousedství. Patricia Clarkson je naprosto vynikající, hlavně když její nemocná, umírající a se vším již smířená postava prokáže skvělý a nečekaný smysl pro humor (když požaduje po rodině vyrovnání se.... s evidentně špatným jídlem, které jim dcera/sestra/vnučka určitě naservíruje a nebo při prohlížení fotoalba). Příjemně strávený dnešní podvečer. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající americký "nezávislý" film s výbornou Katie Holmes v hlavní roli, který zpracovává velká i malá témata.. Kterak se černá ovce rodiny snaží seč jí síly stačí připravit večeři na Díkůvznání pro svou umírající matku, která jí z duše nenávidí.. Tento krátký film (81 minut) dokáže bravurně zachytit problematiku rasové nesnášenlivosti, multikulturního neporozumnění, problematiku rodinných vztahů, otevírá drogové téma, poukazuje na sociální rozdíly, předsudky, pokrytectví, sousedské poměry.. Hodně špatná byla kamera braná "z ruky", ale zase to filmu přidávalo na "autentičnosti".. Jsem opravdu hodně uspokojena :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)

Reklama

Reklama