Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Milujem tento druh filmov, sú mojou krvnou skupinou, avšak postava April mi pila krv. Svojim zjavom a svojou nemotornosťou. Ja, ked vidím, že baba nedokáže normálne krájať zemiaky, idem vyletieť z kože! Rád by som dal aj štyri hviezdičky, ale chýbalo mi tam trochu viacej sarkastického humoru (a humoru vôbec). ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Pieces of April je tak trochu piece of shit. Nezávislácký malý film o rozhádané rodině se střelenou matkou a "podařenou" feťáckou dcerou (Katie Holmes). Herecké výkony jsou chladné, až nepříjemné. Prim hraje pochopitelně Patricia Clarkson coby psychicky nevyrovnaná matka. Její postava je tak nepříjemná, že máte chuť ji po pár okamžicích bodnout tužkou do krku. Ani formální stránka film nezachraňuje. Krátkých 81 minut tak uteče jako voda a nezanechá ve vás žádný hlubší dojem. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jé, ona Katie Holmes není jenom hezká, ale umí i hrát? Proč to nepředvádí v jiných svých filmech? Hodně příjemnej film opět na téma "krev není voda". Opravdu hezkej a místy zábavnej příběh ze sousedství. Patricia Clarkson je naprosto vynikající, hlavně když její nemocná, umírající a se vším již smířená postava prokáže skvělý a nečekaný smysl pro humor (když požaduje po rodině vyrovnání se.... s evidentně špatným jídlem, které jim dcera/sestra/vnučka určitě naservíruje a nebo při prohlížení fotoalba). Příjemně strávený dnešní podvečer. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Malý konverzační film s řadou drobných vtípků, který ukazuje hollywoodskou hvězdičku Katie Holmes v poněkud odlišné roli, než jak ji její příznivci většinou znají. Sice jde o kousek pouze na jedno použití, ale bavil jsem se slušně, humor byl většinou funkční a scénář nesklouzává nikde do trapnosti. Komedie o jednom ztřeštěném kulinářském pokusu, na jehož úspěch nikdo nevěřil. Film, který sice nemusí vzbudit nadšení, ale získal si mé sympatie. Celkový dojem: 60 %. Nedostatkem filmu je určitá nevyváženost, daná mimo jiné i napjatým rozpočtem. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Neotřelá nízkorozpočtová chuťovka, ve které se na vlně poznávání kulinářského umění a nečekaných nesnází s tím spojenými odehrává rodinná a sousedská vztahovka, která dokáže díky občasným účinným vtípkům rozesmát, ale také současně prostřednictvím emoční krutosti vyvolat stav úzkosti a lítosti. Zajímavá kombinace. Škoda jen, že film nedokáže udržovat vysokou intenzitu obojího po celou stopáž, protože hluchá místa se objevují. Po herecké stránce výborně zahráno, Katie Holmes naprosto k zulíbání. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno