Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

jacksax 

všechny recenze uživatele

Pieces of April (opravdu si myslíte, že tu jde o nějakou večeři?) zcela splňuje mou představu o kvalitním a nenásilném dramatu US produkce. Ano, jsem rád, že někdo vůbec takový film natočil a že mi dokázal, že když uvidím na plátně/obrazovce Katie Holmes, nemusím si okamžitě pomyslet : páni, co tu zas dělá ta kráva... Je opět s podivem, kdo tu na csfd vytváří popisky druh filmu (přišlo vám to jako rodinná komedie?) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

RÁNY BOŽÍ!!!! Proboha, co to je? To je nějaká americká verze pohádky o kohoutkovi a slepičce nebo co? 80 minut nudného běhání od dveří ke dveřím, střihlé "road movie". Opravdu mi uniká smysl tohoto snímku. Kdyby tu Katie Holmes vypadala normálně, dal bych za ni o hvězdičku navíc, takto dávám za jednu za námahu s natáčením. ()

Reklama

kacmi 

všechny recenze uživatele

Malý, nenútený film, ktorý neotrelo spracúva klišé o zmierení sa rebelujúcej dcéry so smrteľne chorou matkou, a poťažmo i s celou rodinou. Film ponúka na Oscara nominovanú Patriciu Clarkson, ale i rovnako výborný herecký výkon Olivera Platta a sympatickú Katie Holmes (možno však až príliš na fakt, že musela byť vcelku neznesiteľná pre celé svoje okolie). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak zareagovat na nonkonformně oblečenou dívčinu, která zazvoní u vašich dveří s větou „Dobrý den, můžu použít váš sporák?“? Osud přináší nečekané situace. A pak se zlomyslně pochechtává nad naším způsobem jejích řešení. Připravit večeři pro svou rodinu se nakonec ukáže být stejně zásadním problémem jako neochota jistých členů oné rodiny danou večeři pozřít, či se jí vůbec zúčastnit. Večeře s April zjevně nestála mnoho peněz, ale její nenásilný humor a situace „jako ze života“ pobaví více než kdejaká vysokorozpočtová podívaná. Nevím, šlo-li o záměr, ale společnost (umně zamaskované) Katie Holme mi byla mnohonásobně příjemnější nežli čas trávený se zbytkem její famílie. Šlo o nesympatické figurky, z nichž byla nejvíce iritující matka, jejíž postavu scénář nejspíš popisoval jedinou větou: „chová se divně a má depku“. Přesto je April rozhodně více než jenom Hedgesovou rozcvičkou na výtečného Dana. 70% Zajímavé komentáře: ChewieDC, ScarPoul ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s až vánočním kouzlem. Zpracování připomíná dogma styl a vytváří nesmírně civilní atmosféru, která do jisté míry maskuje zastrašující námět. Ten by v jiných rukou mohl skončit minimálně nedůstojně. Povedlo se herecké obsazení, kde dominuje Oliver Platt a samozřejmě nominovaná Patricia Clarkson. 90% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)
  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama