Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší hodnocení, neboť i já vím, co to je nostalgie (přes deset let jsem tesknil po Donaldovi a Roadrunnerovi, stejně tak nyní vzpomínám na dobu, kdy se mi líbily Star Wars, od kterých jsem se trochu odvrátil), a vím, že západní filmy byly kdysi tahákem. Já bych rád spíše ohodnotil skutečnou kvalitu filmu, která není moc velká. Oproti "Jdi na to" je tento film ještě horší, jelikož to celé nějak dávalo smysl a hlavní postavy trochu rozumně uvažovaly. Zde máme ale párek hlupáků, kteří se jen plahočí za bugatkou. Navíc, jestli mě vtipy z "Jdi na to" nechaly klidným, tyhle trochu zabředávají do trapnosti. Odpad se mi ale dát nechce, jedna hvězda tedy za chytlavou titulní skladbu, jinak asi nebudu dále pokoušet osud a Spencera s Hillem opustím. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Všechno se vyvíjí a je tedy logické, že staré věci nefungují jako dřív. Ano, nebavil mě dlouhý automobilový závod, honičky na motorkách, zápletka je blboučká...ale...Spencer s Hillem jsou natolik charismatičtí herci a jejich projev je natolik uvolněný a zároveň pro ně typický, že jsem si ty srandobitky užíval stejně, jako před třiceti lety. Hill se svým atletickým a vtipným stylem boje...to je vlastně evropský Jackie Chan. Chemii mezi těmito dvěma herci, se od tédoby žádná jiná dvojice ani nepřiblížila. A další věc, kterou nelze nevyzdvihnout, je hudební podklad. Tak typický pro italské komedie. Po prvních tónech mi naběhly vzpomínky na vojnu, kde jsme si tyto filmy v klubu pouštěli. A speciálně scénou ve sboru, jsme se bavili ještě mnoho týdnů poté. Takový "dojezd" se mi s dnešními komediemi nestává. Nejraději bych dal 4* ...protekční a naprosto neobjektivní. Ale nedám. Zub času, tady totiž opravdu zahlodal. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zatímco v předchozích filmech šlo BS+TH hlavně o obohacení, nebo o chránění přátel, tady je vidět, jak to dopadne, když se naštvou. Zmlátí doopravdy každého. Klasická scéna je pak ve sboru, kde Bud chvíli zpívá vysokým hlasem. Také je slavná ústřední píseň Dune Buggy. Že jsem tomu filmu dal jenom čtyři hvězdičky? No a? Budete se snad zlobit? Ne, my už se zlobíme!!! Omluvte mě, právě jsem dostal ránu do hlavy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer aneb co se stane když jim zničíte jejich milované auto. Je to zase neuvěřitelná zábava plná rvaček a humoru. NAvíc tady se objevý i ďábelský Pleasence, který podává zase super výkon. Humor je azse jednoduchý ale bombový. A scéna v posilovně je boží. Jediné co my trochu vadilo byla hudba, sice ta úvodní písnička byla dobrá ale nemusel bych jí slyšet prakticky každých 20 minut. Silnějších 4*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Come with me for fun in my buggy, pá pa pá pá, come along let´s go for the hell of it... nezapomenutelný a chytlavý song Olivera Onionse doprovází většinu scén jednoho z nejvydařenějších snímků komediální dvojice Spencer/Hill. Spencer věčně nabubřelý a na oko otrávený, Hill usměvavý a lišácký. Nejeden záporák okusí tvrdost budspencerovky (rozuměj ránu otevřenou dlaní s charakteristickým doprovodným mlasknutím) a se zbytkem zamává pomocí svých nápaditých bojových kousků elegán Hill. Spousta výborných scén (gymnastická tělocvična, sborový zpěv, motorkářský gang), které prostě fungují i napodesáté. A ta dunovka je fakt krásná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Motocykl, na kterém Bud Spencer (Ben) zápolí v rytířském klání, je Moto Zodiaco Tuareg 223-2 z roku 1973. (Zdroj: ČSFD)
  • Francouzský kaskadér Rémy Julienne řekl, že síla startu rakety v zábavním parku kvůli chybě štábu zranila tři lidi. (sator)
  • Hlavní dějiště filmu se nachází jižně od stadionu Vicente Calderóna, zbořeného v roce 2020, kde se v roce 1974 nacházela velká promenáda, která jej přímo spojovala s „Puente de Toledo“ (most přes řeku Manzanarre); uprostřed byla silnice M-30, která byla velmi frekventovaná, ale nebránila výhledu. Ve 21. století však byla v tomto místě zvýšena silnice M-30, která dříve procházela korytem řeky Manzanarre. (sator)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama