Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha "kulťáků" italské bitkařské provinience. Když se mě někdo zeptá na jména Spencera s Hillem, pak první film co si vybavím je právě tenhle. Scénář je zcela primitivní, prakticky hovadina, ale ta působivost, atmosféra a leckdy až přehrávané vtipy prostě zabírá. Ve filmu je hned několik značných chyb, od utažení matičky a následného nastartování auta sama od sebe počínaje až po zmačnaný závoďák, jenž je ještě tentýž večer bez jediného škrábnutí konče. Ale tohle všechno je divák ochotný přehlédnout. Geniální zasazení Donalda Pleasence jakožto poradce hlavy gangu, legendární sbor a Spencerovo sólo a závěrečná projížďka autem v hale domu, to prostě byl vrchol komedií v mém dětství. Něco na co nejde přes stovky nových teenage komedií nikdy zapomenout. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dvě buginy, dva flegmatičtí rozzlobení závodníci, dva zloduchové zralí pro Freuda, dvě veselé rvačky a spousta prázdného místa mezi nimi. Celkem za dvě. Vysoké hodnocení tohoto filmu zřejmě vyplývá z nostalgie po dětství a původní lidové jednoduchosti, která je vlastní všem, kdo nevyrůstal od narození v akademii věd – jde jen o to, jak hluboko tu jednoduchost mají v sobě. Dejme tomu, že jsem tento film viděla příliš pozdě, když mne již zasáhla jakás takás výchova. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Chytlavá ústřední melodie a Terence Hill a Bud Spencer v té nejlepší formě - ve své patrně nejslavnější komedii. Modrooký blonďák se jako obvykle ujímá osvědčené role "nevinného" provokatéra, zatímco jeho o poznání zavalitější protějšek se spokojí s úlohou dobromyslného hromotluka, kterého je třeba vždycky trochu postrčit. Od slov k činům tahle dvojka nemá nikdy daleko a podle očekávání dokáže zatočit s jakýmkoli počtem padouchů bez ohledu na to, kdo stojí v pozadí, neboť jakýkoli respekt k pochybným autoritám je jim cizí. Přináší nekomplikovanou osvěžující zábavu s dokonale uvolněnou atmosférou a přímočarou údernou akcí ve stylu sedmdesátých let dvacátého století. Neztrácí nadhled ani úroveň a její drobné vtípky fungují pořád stejně spolehlivě. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nějak už na mě nefunguje regrese do nižšího vývojového stádia. Dokážu si rozumově připomenout pocit, když jsem ve dvanácti letech v přeplněném kině šílel smíchy u Spencera na motorce a moje srdce bušilo v rytmu jásavého hudebního podkresu. A dnes - nic, nic, nic. Obdivuji Hillovu pohybovou průpravu, která je fantastická, ale raději teď shlédnu klasický balet, protože tam nemáte ten přitroublý děj a dialogy, jen sledujete jak která baletka zvládne tu a tu figuru. Potřebovalo by to duševní návrat do páté třídy a toho už nejsem schopen. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chytlavá melodie a jde se na to. Tyhle typy filmů uměli nejlíp Bud s Terencem. Správňáci vyhrávají a darebáci dostanou po papuli. Nejvíce mě vždy rozseká raketa v lunaparku a samozřejmě Paganini. Svého času se naši hoši potřebovali odpoutat z Divokého západu, ale koncept jejich filmů zůstává nicméně stejný. Tu všudepřítomnou pohodu z jejich filmů nikdo dodnes nedokázal přenést. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Při ralley zazní hláška „Ben útočí na Kida“. Avšak Ben (Bud Spencer) má v tu chvíli Kida (Terence Hill) za sebou a útočí na vůz s číslem 20, ne na Kidovu 1. (johnnymay)
  • Během souboje na motorkách si Kid (Terence Hill) zkracuje klacek tak, že na něj dupne a ten se zlomí. Jakmile klacek narovná, je vidět, že byl do poloviny naříznut pilkou. (J.Trinity)
  • Počáteční autokrosová scéna byla natočena v Poggio S. Romualdo (dříve Porcarella). Jedná se o vesničku v obci Fabriano v provincii Ancona v regionu Marche. (sator)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama