Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO ZNOVU. Patrně nejznámější film s duem Bud Spencer+Terrence Hill a možná i ten nejlepší. Dlouhých rozborů není třeba. Krásná doba, zábavný park s krasojezdkyní, plno hospůdek s teplými párky, zábavní padouši, nejpozitivnější titulní song na světě a do toho boj o nejhezčí auto na světě opepřeny řadou slovních i fyzických přestřelek ve kterých se ukazují Bud s Terrencem v té nejlepší formě. Prostě pohoda jak má být. NEMÁM ČAS ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Hillem a Spencerem. Nevím, zdali je právě tahle komedie proslavila, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co nám tato dvojice kdy nabídla. Nechybí klasické bitky, které se objevují snad v každé komedii italských komiků. Velký neřeší když nějakou tu ránu slízne, útočníkovi jí totiž oplatí pětkrát větší razancí. Štíhlý se zase ranám uhýbá s akrobatickou lehkostí a teprve pak zaútočí. Za dvě nejlepší scény považuju marnou snahu odstřelovače Paganiniho, poslat ústřední dvojici do věčných lovišť a také vystoupení sboru za nápěvu la-la-la-la. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer aneb co se stane když jim zničíte jejich milované auto. Je to zase neuvěřitelná zábava plná rvaček a humoru. NAvíc tady se objevý i ďábelský Pleasence, který podává zase super výkon. Humor je azse jednoduchý ale bombový. A scéna v posilovně je boží. Jediné co my trochu vadilo byla hudba, sice ta úvodní písnička byla dobrá ale nemusel bych jí slyšet prakticky každých 20 minut. Silnějších 4*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Proste Paganini. Ale - solit - treba" - A duo Spencer -- Hill dosiahlo po prvykrat dokonalost. Scenar nie je nic extra, ale to si tato dvojica vynahradzuje fackovackami, akcnymi scenami, hudbou a hlaskami, ktore stihli zludoviet. Plus k tomu hlaskujuci Donald Pleasence /The Great Escape, You Only live Twice/ a manuel De Blas ako Paganini/. V pripade filmovej postavy menom Paganini ide evidentne o inspiraciu postavou talianskeho huslistu Niccolo Paganiniho /27. oktober 1782 - 27. maj 1840/. To tu ale nepatri. Perfektna oddychovka po tazkom namahavom dni, a skutocna zabava na rozdiel od sucasnych hroz, co sa tocia teraz .... 100 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z tejto Spencer/Hillovky som si pamätal len par scen, ale nemohol som si vôbec spomenut na zapletku. A uz viem preco. Ten film ziadny dej nema. Spenceovi a Hillovi znici jeden mafian ich milovanu buginu a oni od neho chcu novu naspät. Tato veta je komplikovanejsia ako samotny film pretoze ten tvori jedna akcna scena za druhou s minimom dialogovych scen. Prave z toho dôvodu tu postavy Spencera a Hilla ani nemaju nejaky charakter a preto tentoraz medzi nimi ani nie je akakolvek komedialna chemia. Nie je na to cas. Zo samotnych bitiek ma bavila prakticky len bitka v telocvicni, ktora bola komplikovanejsia ako je v tychto filmoch zvykom. Dalsie uz ma tak nezaujali. Rovnako ako ostatne akcne sceny. Nahanacky, zavod z uvodu, demolacie alebo hudobne cislo so zborom. Kedze ma v tomto filme nezaujali ustredne postavy, tak mi boli ukradnute aj ich akcne dobrodruzstva, napriek tomu, ze su prevedene kvalitne. Takze 1* davam za bitku v telocvicni a druhu za chytlavu ustrednu melodiu. 4/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Na začátku při závodu Kid (Terence Hill) natlačí Bena (Bud Spencer) na strom. Při pohledu z dálky je vidět, že Bud své auto neřídí (řidič nemá vousy a je pohublý v obličeji). Navíc auto najednou nemá zkroucenou kapotu z nárazu. Když pak pravý Bud Spencer opravdu vyjede, tak je kapota lehce poškozená, ale ne tak, jak by měla po nárazu být a ani není tak málo jako z pohledu z dálky. (johnnymay)
  • Ačkoliv Bud Spencer (Ben) vypadá jako větší jedlík, ve chvíli, kdy do bistra vtrhnou mafiáni, prohrává s Terencem Hillem (Kid) na buřty 14:17 a na piva 7:8. (Robbi)
  • Při ralley zazní hláška „Ben útočí na Kida“. Avšak Ben (Bud Spencer) má v tu chvíli Kida (Terence Hill) za sebou a útočí na vůz s číslem 20, ne na Kidovu 1. (johnnymay)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama