Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (511)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší hodnocení, neboť i já vím, co to je nostalgie (přes deset let jsem tesknil po Donaldovi a Roadrunnerovi, stejně tak nyní vzpomínám na dobu, kdy se mi líbily Star Wars, od kterých jsem se trochu odvrátil), a vím, že západní filmy byly kdysi tahákem. Já bych rád spíše ohodnotil skutečnou kvalitu filmu, která není moc velká. Oproti "Jdi na to" je tento film ještě horší, jelikož to celé nějak dávalo smysl a hlavní postavy trochu rozumně uvažovaly. Zde máme ale párek hlupáků, kteří se jen plahočí za bugatkou. Navíc, jestli mě vtipy z "Jdi na to" nechaly klidným, tyhle trochu zabředávají do trapnosti. Odpad se mi ale dát nechce, jedna hvězda tedy za chytlavou titulní skladbu, jinak asi nebudu dále pokoušet osud a Spencera s Hillem opustím. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné a nenáročné odreagování. Hbité, svižné, vtipné, zábavné a plné pěstních ran. Dva odvěcí soupeři Kid (dobrý Terence Hill) a Ben (dobrý Bud Spencer) se snaží dosáhnout spravedlnosti a dostat náhradu za svoji novou bugatku, zničenou v záchvatu nepříčetného běsnění mafiánského gangu. Rozumné řešení je nemožné, tak se roztáčí skoro až úchvatná hra na kočku s myší, kdy myš je ve skutečnosti kočka a kočka myš. Rozehrává se zábavná a sympatická symfonie rvaček a soubojů, které jsou hravé, svižné a choreograficky velmi vyvážené a sladěné. Je to velkolepá symfonická skladba, kde je jednotlivou notou jedna spravedlivá rána, odmlčením je slovní varování a vrcholem je závěrečná bitva v gangsterské restauraci. Oku to lahodí a zasunutý smysl pro spravedlnost potěší. Z dalších rolí: provazochodkyně Liza (Patty Shepard), do které se zakouká Kid, škodolibý šéf gangsterů (John Sharp), který rád ukazuje svou hrubou moc, nájemný vrah Paganini (Manuel de Blas), napálený a znemožněný ostřelovač, starý Jeremias (Luis Barbero), Benův pomocník v autodílně, psychiatr (Donald Pleasence), našeptávač násilných skutků šéfa gangsterů, a pohůnek Attila (Deogratias Huerta) v čele gangsterské bandy (Giancarlo Bastianoni, Omero Capanna, Giovanni Cianfriglia, Rémy Julienne, Rocco Lerro, José Panizo, José Santa Cruz, či Marcello Verziera). Nenáročné, ale skvělé pro odreagování, kdy se nechce o ničem komplikovaném přemýšlet. Navíc optimistické. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Také facky ako rozdávali Bud Spencer a Terence Hill sú v dejinách kinematografie jedinečné. Títo dvaja talianski borci sa objavili vo viacerých filmoch, v ktorých stvárnili sympatických týpkov, čo sa nevyhnú žiadnej fyzickej konfrontácii. Vytvorili jednu z najpopulárnejších filmových dvojíc. Robusný frfľoš Bud Spencer a blonďavý fešák Terence Hill. Kto by ich nepoznal? Snímok "Ak sa nahneváme, budeme zlí", ktorý v roku 1974 natočil režisér Marcello Fondato, patrí medzi ich najlepšie, najzábavnejšie a najznámejšie filmy. *** ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ben a Kid jsou mistři volantu a vystrkávání soupeřů z trati, kteří v mrtvém závodě vyhráli buginu. Nemají se rádi, nechtějí se o ni dělit a nechtějí si ji ani půjčovat. Než se rozhodne, kdo z nich sežvýká víc párků a proleje hrdlem více piv, tak jim mafiánští naháněči strachu výhru zlikvidují. Oba kliďasové proto navštíví Šéfa místní pobočky Cosa Nostry a s výhružkou tvořící název filmu požadují své naleštěné autíčko zpět. Šéf je však v rámci své terapie nelítostný a to znamená, že mafie bude nemilosrdně mlaskavými fackami vymlácena za hranice města. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to děsná stupidita, ale je to taková sranda, že méně jak čtyři hvězdičky se nedají dát. Hill se Spencerem jsou legendární dvojice, která je v každém svém filmu schopna holýma rukama rozmlátit celou hospodu zločinců za doprovodu geniálních zvuků. Jo, je to blbost, ale tak veselá, že se prostě nejde nesmát. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kdy Kid (Terence Hill) skáče s motorkou přes jezírko, má na hlavně helmu. Ihned v další scéně má však na hlavě opět svou čepici. (civrss)
  • Hlavní dějiště filmu se nachází jižně od stadionu Vicente Calderóna, zbořeného v roce 2020, kde se v roce 1974 nacházela velká promenáda, která jej přímo spojovala s „Puente de Toledo“ (most přes řeku Manzanarre); uprostřed byla silnice M-30, která byla velmi frekventovaná, ale nebránila výhledu. Ve 21. století však byla v tomto místě zvýšena silnice M-30, která dříve procházela korytem řeky Manzanarre. (sator)
  • Obytné vozidlo, kterým ve filmu jezdí a ve kterém přespává Kid (Terence Hill), je Pegaso Comet přestavěné firmou Ackerman na přepravník aut. (Stejšn)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama