Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $44miliónovTržby USA $31,206,263Tržby Celosvetovo $48,478,084Tržby za predaj DVD v USA $12,536,784 //počet predaných kusov 682,672║ aj keď to nie úplne využíva určité rozbehnuté výhody, miestami to je dosť slušne uhrané, o trošičku viac sa s tým pohrať a mohlo to byť cielenejšie silnejšie znejúce, herci fajn, plusom iskrivá atmosféra /60%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Manželka tenhle kus pojmenovala coby divnofilm. Burr Steers se chopil ambicióznější látky chlapíka, který vyjma podílu na tomhle snímku spolupracoval na většině filmů Baze Luhrmanna. Scénárista Craig Pearce ovšem tuhle látku tak úplně neukočíroval. Celé je to laděné do barev á la Nicholas Sparks, také hrdinové se tak chovají a tváří, jen se hned z úvodu vrhneme do mysteriózních koutů. Charlieho na poslední chvíli oživili, mladší bráška to ovšem po těžké dopravní kolizi nezvládl. Přeživší, který dostal druhou šanci, nedokáže opustit přímořské městečko, díky jehož vlnám dostal stipendium na prestižní škole a platil za místního bouráka. Nyní je spoután slibem, který dal bratrovi, pracuje na hřbitově, přišel o přátele a pro okolí se stal podivínem. Až jednou napne plachty jeho dávná spolužačka ze střední školy a leccos se změní. Zac Efron se už dávno vymanil z muzikálové škatulky, točí romanticko-dramaticko-komediální role a vesměs se v nich oproti hereckým parťákům neztrácí. Amanda Crew zdaleka nemá k dispozici tolik prostoru (ostatně taková Kim Basinger nebo Ray Liotta jsou tu s ohledem na prostor, který dostali, opravdu jen coby vábničky na diváka), ale publikum si všimne hlavně jejích jiných kvalit. Místy nedotažené, což zamrzí. Zjevná snaha být v daném žánru jiný tudíž vychází tak z poloviny. Úplně málo to není. ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Toto je snímek pro deštivé nedělní odpoledne. Pokud máte rádi romantické snímky, nebude vás nudit. Ono je to spíš pro dívky a ženy, ale co, koukatelné to bylo. Nádherné prostředí, jachty ( má slabost ), a především příběh, který mě nenapadlo s něčím srovnávat ( bráno jako celek ). Dialogy jednoduché, někdy až moc jednoduché. Do kina bych zrovna neutíkal, ale na nějaký ten blátivý den podpořený sentimentální náladou to ujde. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nic nového nepřinášející a předvídatelný film, který měl pro Efrona znamenat přesun k dospělým rolím. To je ale trochu silné slovo, protože tak velké ambice tenhle film nemá. Ale je třeba říct, že to není vůbec herec k zahození a pořádná vážná role na něj možná někde čeká. Samotný film není žádné mistrovské dílo, ale jako oddechovka na víkendové odpoledne je to akorát. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Neviem čo podnietilo moju myseľ aby som sa na to pozrel, ale asi to bola nuda. Nuda, ktorú nezabila ani táto nuda. Tragický príbeh Charlie-ho, ktorý sa nevie spamätať zo smrti svojho brata. Pri ranných nácvikoch behá mráz po chrbte ako to Charlie prežíva... dokonca nadobudne časom schopnosť. Nielenže vidí mrtvých ale aj tzv. "na pol cesty death" noo a v tomto jeho mysľovom zhone pomôže ďalšej "milovanej" osobe. Tragédia strieda happyend, čo viac si priať, no nie? 3-4/10 Zac bude Steers-ovým miláčkom, uúu... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • V knihe sa dozvedáme, že iniciály "C.S." na Tessinej plachetnici znamenajú "Carroll Sails", no sú taktiež iniciálami Charlieho mena. (ThomasCrown)
  • Zac Efron sa zriekol úlohy vo filme Footloose (2011) a krátko nato prijal úlohu vo filme Charlie St. Cloud. Svoje účinkovanie potvrdil počas udeľovania ocenení Kid´s Choice Awards 2009. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama