Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po počátečním nevalném hodnocení a po přečtení zdejších i jiných komnetářů jsem na tento film moc náladu a chuť neměl. Nicméně hodnocení začalo stoupat a některé komentáře nebyly tak úplně k zahození, takže jsem se odhodlal a musím uznat, že to vůbec není tak špatné, přecitlivělé a naivní jak zde někteří avizují. O herectví Zaca Efrona jsem neměl valného mínění, ale tahle role mu sedla a zvládl ji více než věrohodně a hlavně nevtíravě. Možná že z něj nakonec bude i dobrý herec. Amanda Crew je taková mile rozpustilá, jen Charlie Tahan se mi zdál místy trochu toporný. Ostatní herci zvučných jmen slouží jen jako krátká pomocná síla (že jo Rayi a Kim), ale proč si neudělat krátkou rekreaci do Vancouveru, když za ni dostanete ještě zaplaceno:-) Ve scénáři to občas trochu skřípe a některé scény se mi zdály zbytečně předčasně ukončené, stejně tak i závěr byl nemastný neslaný. Chybí mi tu nějaká další konfrontace nebo zvrat. Své ale dělá atraktivní lokalita natáčení a bezchybná kamera. Celkový pocit lehkosti a uvolněnosti umocňuje jednoduchá, ale na poslech příjemná hudba. Dohromady to až nad očekávání dobře šlape, jen místy by to potřebovalo trochu promazat:-) Stroze řečeno: lehce nadprůměrné, technicky dobře zvládnuté drama, bez větších zádrhelů. 65% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný dojemný snímek, nikdy bych neřekla, že Zac Efron dokáže tak dokonale obsadit hlavní roli v dramatickém příběhu. Nakonec však ne nadarmo se říká, že lidé, které milujeme či nás milují, nás nikdy neopustí. Dlouho jsem se těšila na tenhle film a hle, čekání se vskutku vyplatilo. "Navždy budeme bratři"! Každopádně se těším na další Zacův herecký výkon, doufejme, že nezklame ani příště. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím začít… tak to vezmu takhle - od tohohle filmu jsem nečekal naprosto nic, a přesto mě zklamal, nudil a místy až znechutil. Kýčovitá kamera (v některých záběrech to vypadá, že si kameraman dopřával LSD, jak to je "krásně" kýčovitě barevné), nevýrazná hudba, špatný scénář no a Zac. Už u filmu 17 Again jsem psal, že neutáhne komedii a nyní můžu v klidu napsat, že neutáhne ani drama (nebo pokus o drama). Neříkám, že je totální dřevo, zase takhle zaslepený nejsem, ale momentálně mě prostě nepřesvědčuje, že by se kdy mohl vymanit z role zpívajícího puberťáka na střední… Klady tohoto filmu - Amanda Crew. Zápory - vše ostatní, co jsem už vyjmenoval, plus stopáž (už dlouho se mi u filmu nestalo, abych odolával myšlence zmáčknout to kouzelné tlačítko forward). Jednoduše řečeno - špatné ve všech ohledech, chvíli jsem zvažoval i horší hodnocení, ale jsem v poměrně slušné náladě. Pokud chcete vidět opravdu skvělý film na podobné téma, doporučuji Rabbit Hole. P. S. A hlavně se nenechte nalákat na jména Kim Basinger a Ray Liotta - Kim zde má tak minutu, Ray těch minut má cca tři. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, čím to je, ale Zac Efron mi je čím dál sympatičtější. Muzikál ze střední jsem sice viděl, ale tak nějak profičel kolem mě, ve filmu "Znovu 17" mě Zac Efron dokázal maximálně nadchnout, no a ve filmu "Smrt a život Charlieho St. Clouda" mě Zac Efron dokázal opět ohromit a příjemně překvapit. Ten kluk je prostě příjemný, sympatický, milý, a přitom to není úplné dřevo a hrát rozhodně umí, a pokud hrát neumí, tak to dokáže docela solidně maskovat. Tenhle film si dokázal Zac Efron ukrást celý pro sebe a svým hereckým kolegům nedává sebemenší šanci se prosadit a vnyiknout, a jeho herecký výkon je přitom snad uvěřitelný a reálný. Když se k tomu přidá silný a atraktivní příběh o vyrovnávání se se smrtí malého brášky, tak se pak jedná o film, který stálo za to vidět, a který je z mého pohledu rozhodně filmem nadprůměrným. Jinak ve vedlejších rolích mě rozhodně potěšil Ray Liotta, který má tak profláklý obličej, že ho poznám v každé roli, a také mě potěšil Donal Logue, kterého jsem si oblíbil v sitcomu "S dětmi na krku". Co se týče mého hodnocení, tak do absolutního vrcholu filmu něco málo schází, ale čtyři hvězdičky už si z mého pohledu tenhle film zaslouží. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit hodnocením a jménem Zac Efron. Charlie St. Cloud je film o bolesti a žalu a nutno říci, že Zac se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí. Pokud se bude jeho herecká kariéra ubírat podobným směrem, má reálnou šanci HSM zastínit. Jeho herecká partnerka vlastně ani neměla moc co předvést a malý Sam byl občas trochu na obtíž. Scénárista se nevyhnul několika klišé a frázím, které by si mohl (a měl) odpustit, ale tyto chvíle se dají lehce překonat a snímek umožní na ně zapomenout. Hlavně díky krásným exteriérům a povedené kameře. Film je natočen velice citlivě a záleží jen na divákovi, jestli jeho obsah přijme, nebo jestli ho bez váhání odsoudí jako kravinu. Já to přijala a musím říct, že Charlie St. Cloud mě velice mile překvapil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Natáčať sa pôvodne malo v Marblehead, štát Massachusetts, avšak kvôli vysokým nákladom sa produkcia presunula do Vancouveru v Britskej Kolumbii. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama