Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost zajímavý a svým způsobem tak trochu až "tragikomický" příběh .. opravdu velmi dobrý retro film s nádhernou muzikou : Slade .. Led Zeppelin .. a krásnou : Felicity Jones / Julie a vždy velmi dobrou : Emily Watson / Mrs Kendrick … další povedená ukázka ze života obyčejných lidí v minulém století - tady sedmdesátá léta ve Velké Británii … ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2 ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní projekt. Tedy na obvyklou produkci dua Gervais/Merchant. Na Cemetery Junction není z objektivního hlediska vůbec nic nového či světoborného. Další z řady nesčetných komedií/dramat, které jsou (lehce) kýčovité a nejsou ani moc dramatické, ani moc vtipné, jejichž postavy se vyvíjí tak očekávatelně, jak jen divák může očekávat. Přesto, možná právě díky (ne)viditelné protekci, kterou u mne oba tvůrci požívají, jsem byl spokojen. Potěšil Earl z Dereka, Gorman (Stryver z TDKR), Watson, epizodky Gervaise, Merchanta a Pilkingtona a samozřejmě Ralph. Příjemný zážitek... 80% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

What a masterpiece! Mám obrovskú slabosť pre podobný typ jednoduchých filmov zo života a do Cemetery Junction som sa zamiloval na prvý pohľad. A nemám problém mu napariť plný počet hviezd, pretože podobný malý, komorný, avšak mimoriadne silný skvost vznikne len raz za čas. Film Cemetery Junction najlepšie zapadá do škatuľky tragikomédia, ale nie je to celkom presné, pretože napriek množstvu nešetrného, priam krutého (a nehorázne vtipného) humoru trápi diváka poľutovaniahodnými osudmi kopy brilantne napísaných a excelente zahraných postavičiek (z ktorých najzaujímavejšiu vyfasoval Fiennes a najrozkošnejšiu Felicity Jones). A v závere pritom vyznieva celkom pozitívne. No... dobre, tak melancholicky, aby som príliš nepreháňal. Ale aspoň ukazuje život presne v tých farbách, v akých je. A gagmi ho nedegraduje, len geniálne odľahčuje. To všetko v štýlovom retro kabátiku a pod režijným dohľadom Gervaisa a Merchanta, ktorí svoj film v každom ohľade vymaznali k dokonalosti. (95%) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

(It's Not War) Just The End of Love or The Start of True Love?! Že by klučičí odpověď na An Education? Ricky Gervais hodil své srdce před sebe, ale rozhodně ho nechytí každý, kdo se za ním vypraví. Každopádně ( jak se zdá ) se Ricky posunul správným směrem - na míle daleko od bublaniny zvané The Invention of Lying. Cemetery Junction JE příjemný film s neskutečně kouzelnou Felicity Jones. Jen můj solar leží pravděpodobně o trošku výš. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví věta, kterou říkala matka režisérovi, když mu bylo 18 a chtěl se jet podívat do Francie. "Proč bys jezdil do Francie? I v Readingu jsou pořád místa, který jsi ještě neviděl!". Ricky Gervais ji použil ve filmu i jako hlavní motto. (don corleone)
  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)
  • Cemetery Junction je ve skutečnosti reálné místo ve městě Reading, kde se potkávají dvě hlavní silnice s místním hřbitovem. Místo symbolizuje volbu, kterou cestou se člověk v životě vydá, zda ven z města nebo v něm dožije. (don corleone)

Reklama

Reklama